Dissabte, gener 22, 2022
- Publicitat -
Inici EmRespons #EmRespons #EmRespons.- Joel Muñoz, Xelj.

#EmRespons.- Joel Muñoz, Xelj.

Em dic Joel Muñoz, però a les xarxes se’m coneix com a Xelj @NotXelj tinc 23 anys i sóc de Valls.

Sóc un dels més de 3.400 encausats als territoris catalans per l’estat espanyol, en concret al que li demanen més anys de presó, m’acusen de dany informàtic i revelació de secrets, la fiscalia em demana 18 anys de presó i 10.000€ de multa. Activista i membre de la Federació Anarquista de Catalunya (FAC).

Grup de suport @JAbsolucio

No et faré preguntes retòriques ni vull respostes de manual, si estás d’acord comencem…

1)Vull que em diguis 3 conceptes que creus importants per el futur del món.

El concepte d’autogestió, el concepte de solidaritat, el concepte de revolució social en el context actual i futur.

2)Tant si ets jove com si ets adult, en què creus que et beneficia aquesta etapa de la teva vida que estàs vivint i què diríes que aporta a la teva comunitat?

El jovent és revolucionari per naturalesa, qui sinó pot generar canvis socials, crec que el que podem aportar es senzillament això, un intent de canvi radical en tots els aspectes que ens oprimeixen.

3) En quin pla material, psíquic i psicològic poses l’amor?

L’amor, com el concepte més convencional,  es per al ser humà, la causa que provoca més sofriment i més felicitat, jo l’entenc com  una cosa extremadament preciosa i perillosa, però que no deixa de ser un simple procés químic per assegurar la supervivència de la espècie, és un sentiment que en plenitud et fa sentir especial i únic, però realment no és més que un preciós instint primitiu de supervivència.

Ara bé, podem parlar de conceptes d’amor més complexos, com l’amor a la llibertat, sent aquesta l’exponent més alt de felicitat i realització com a ser humà lliure, crec que podríem parlar del que entenc jo per llibertat, per fer-ho citaré a un lliure pensador del qual comparteixo cada paraula que veureu.

“La llibertat dels altres lluny de ser un límit o la negació de la meva llibertat, és per contra la condició necessària i la confirmació de la meva llibertat, no sóc realment lliure més que a través de la llibertat dels altres, de manera que com més nombrosos siguin els homes i les dones lliures que m’envolten, més profunda i àmplia és la seva llibertat, més profunda i major és la meva llibertat, entenc aquesta llibertat de cada individu que no constreta per la llibertat dels altres, troba per contra la seva confirmació i la seva extensió a l’infinit”


4)Tu que estàs entre el passat i el futur, que els hi diries als nostres avantpassats i els nostres descendents?

Als companys de lluita que ja no hi son, desde els que van aixecar les barricades al 1936 a Barcelona destrossant el cop d’estat feixista, fins a tots els que van caure lluitant en la dictadura, els hi diria que gràcies, gràcies per tanta lluita, que farem el possible perquè no sigui en va, que sabem per el seu exemple que la lluita contra l’estat, la burgesia i el capital és l’únic camí a la llibertat, l’únic camí cap a la revolució social, que farem tot el possible per portar-ho a terme en el context actual.

Als companys que vindran només dir-los  que valorin les victòries i els esforços si hem deixat les coses millor i que no parin mai la lluita per un món millor ni tan sols en un futur utòpic i que condemnin, critiquin i aprenguin dels errors si s’han deixat les coses pitjors o iguals, referent a contextos revolucionaris, de nivell de vida o de llibertat, tan individuals com col·lectius.

5) Entre tu i jo, ets feliç?

No, m’és imposible ser feliç en un context com l’actual al món, on hi han guerres per interessos polítics, d’estat, religiosos, ètnics i ideològics. 

Països en els que milers moren de gana per els antics saquejos, annexions i colonitzacions dels mateixos països rics que fan o financien les guerres anteriorment mencionades.

Per no parlar dels efectes del capitalisme als països moderats, autoritarisme estatal, desigualtat, violència física per part de l’estat i violència econòmica per part del capital com a dia a dia, matant tota dissidència política i utilitzant el terrorisme d’estat sempre que els convé, i està clar, els terribles danys als ecosistemes i la pròpia naturalesa, estem en un punt, bueno siempre ho hem estat, en el que necessitem una autèntica revolució global, cosa totalment utòpica si, però als anarquistes ens agrada treballar per aconseguir rascar l’utopia.

I la pregunta opcional és: 

6) Quina pregunta vols que et faci, i que ningú t’ha fet potser per la por a la teva resposta ?

“Com t’agradaria que fos el futur?

Un món en el que la tecnologia i la naturalesa siguin dos vies d’un mateix camí, que s’aportin una a l’altre barrejant-se i donant a lloc una societat compromesa en l’avanç tecnològic i el bé de la naturalesa i el planeta terra.

Un món horitzontal, sense jerarquies, en el que s’ha abolit la explotació de l’home per l’home, un món on no hi hauria policia, exèrcit ni presons, perquè el crim, la delinqüència i la guerra s’haurien abolit a si mateixes per la inexistència del crim, la delinqüència i la guerra a raó de la destrucció de l’arrel del problema, la destrucció de tot poder i la conquesta del pa, sostre i el benestar per tota persona persona, animal i planta.

Amb el treball assalariat completament abolit, el treball, gràcies a la tecnología i els futurs mètodes de producció en mans col·lectives, el treball quedaria reduït a opcional i/o unes poques hores al dia, segons l’individu vulgui, sent aquest només mogut per les simple fet de realització personal, per amor a la feina que està fent o per aportar a la comunitat, sense la necessitat de realitzar-lo per la seva supervivència, el seu benestar o per augmentar el seu nivell de vida, el treball trobaria la seva existència reduïda a la felicitat i l’amor que cada individu tingui al realitzar certa tasca.

Un món completament descentralitzat, horitzontal, sense estats, nacions, ni pàtries només pobles germans units per el suport mutu, l’amor i el respecte entre iguals.


Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes

Article anteriorEL PREACORD, per Ramon Cotarelo.
Article següentGASLIGHTING.
saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular

- Publicitat -