Divendres, gener 28, 2022
- Publicitat -
Inici EmRespons #EmRespons #EmRespons? - Germinal Tomàs Aubeso

#EmRespons? – Germinal Tomàs Aubeso

Sóc en Germinal Tomàs Aubeso, un dels detinguts a la “operación Judas” del 23-S, però a banda d’aquest fet, sóc persona, pare, parella, treballador, friky i activista.

Sóc en Germinal Tomàs Aubeso, un dels detinguts a la “operación Judas” del 23-S, però a banda d’aquest fet, sóc persona, pare, parella, treballador, friky i activista.

Activista des de que tinc ús de raò. Per diferents motivacions, totes m’han dut a defensar Catalunya i voler que els meus fills i els de tots, visquin d’una manera més social, transversal i lliure.

M’agrada la historia, sobretot la militar, sóc jugador d’Airsoft, de rol, videojocs. M’ agrada llegir i estar amb els amics.


No et faré preguntes retòriques ni vull respostes de manual, si estás d’acord comencem…


1)Vull que em diguis 3 conceptes que creus importants per el futur del món

Societat: Vivim en una societat amb els conceptes invertits, primer jo i després jo també… Això es l’error que ens ha portat, a nivell mundial, a estar on som, on cada dia perdem drets, guanyats amb moltes penuries, sang i llagrimes, a canvi de res.

No vull viure en una societat en la que no es pensa en els demés, vull una societat on tothom participa del seu present i futur i on es miri per deixar un món millor als descendents.

Cultura: Un dels problemes més greus que tenim com a societat i que ja s’ho han fet venir bé les élits, és la poca cultura de la gran majoria d’ aquesta, ens han convertit en consumidors compulsius de la tele, no pensem per nosaltres mateixos i qualsevol ens diu què hem de fer i com.

I no estic parlant de tenir estudis universitaris, estic parlant de saber llegir, discernir, analitzar i no veure l’entorn desde un punt de vista tant egocentric. Entendre el que ens rodeja i eliminar el que va en contra de la societat, invertir en avançar, en tenir més coneixements, en saber fer les coses i com millorar-les.

Tots tenim mobils, quants de nosaltres sabem la meitat del seu funcionament? Ens quedem en saber com encendre’l i com baixar apps… De què està fet? Quin és el cost personal d’ aconseguir aquests materials? Què és tot el que pot fer aquest mobil? I actualment podríem afegir, i com ens controlen des d’ ells?

Pensament Crític: Aquest és un punt molt rel·lacionat amb els 2 anteriors, amb pensament crític, és molt dificil que ens convertim en xais; pensem per nosaltres mateixos i evaluem tota la informació que ens arriba, mirem de verificar-la i discernir la veritat.

Amb pensament crític, ens obliguem a ser millors cada dia i a fer-ho millor, i per tant, a deixar un model millor per les generacions futures; els humans tenim una capacitat d’adaptació i enginy brutal, pero mooooolt desaprofitada.2)Tant si ets jove com si ets adult, en què creus que et beneficia aquesta etapa de la teva vida que estàs vivint i què diríes que aporta a la teva comunitat?

Aquesta etapa, és com qualsevol altra, una per la que totes haurem de passar. Però m’ha tocat viure una situacio què, per sort i de moment, poca gent ha viscut.

Espero que poc a poc la gent obri els ulls i entengui que el futur no està marcat, el nostre destí l’escrivim nosaltres cada dia, però marca també el de la societat en la que vivim.

Crec que cadascú pot fer molt per la seva comunitat, aportar el seu grà de sorra i crec que jo el segueixo aportant cada dia!!!

3) En quin pla material, psíquic i psicològic poses l’amor.

L’Amor, un concepte tant abstracte i tant il·logic!!!

Per amor, es poden fer les coses més inverosímils, perdre el nord i sacrificar la teva propia vida, però ens fa feliços!!! Hi ha molt tipus d’amor, tots excepcionals i necessaris. Amor pels amics, pels fills, pels pares, per la parella, platónics, per la natura, inclús pels objectes. L’Amor no es pot posar en un sol pla, perque ens afecta a tots els nivells, és un tot.4)Tu que estàs entre el passat i el futur, que els hi diries als teus avantpassats i els teus descendents?

Uff… Anem per parts com deia en Jack (el destripador)… Ja ja ja ja

Als avantpassats… potser un gràcies i perdó, m’explico: Gràcies perquè sense ells no seriem qui som ni haguessim aconseguit tant, i perdó per deixar que ens retornin a  temps passats i no fer res per defensar-ho, ara ens tocarà reviure el que ells ja van passar.

Als descendents, apreneu a entendre el món, a pensar per vosaltres mateixos i a saber dir no, a lluitar per millorar, i defenseu els drets que els vostres avantpassats van lluitar.


5) Entre tu i jo, ets feliç?

Si, ho sóc, i molt!!! He estat feliç varies vegades a la meva vida, i com deia la canço, “Yo pa ser feliç quiero un camion…”, no és el meu cas, no vull un camió, però jo sóc feliç amb poca cosa, una bona companyia em fa feliç; gaudir a la feina, me fa feliç; veure nens petits jugant, em fa feliç; la inocencia, em fa feliç; aprendre, jugar, llegir, gaudir…

Qualsevol cosa em fa feliç, el fet d’haver estat segrestat per l’estat aquests 3 mesos i mitg, segurament em fa valorar més les petites coses que abans potser no li donava tanta importància.

I la pregunta opcional és:6) Quina pregunta vols que et faci, i que ningú t’ha fet potser per la por a la teva resposta ?

Mmmmm… Potser, una interessant, seria, ets un terrorista?

Noooo!!! Un terrorista és aquella persona que vol fer mal, per uns objectius personals, a altres persones… (bé, aquesta seria la definiciò que tenim tots al cap).

Estant a Soto del Real, vaig fer-me aquesta pregunta: “Com és que m’acusen de terrorisme?”  i és que el concepte legal és molt diferent…

El concepte legal és tant obert i abstracte que, qualsevol cosa, que el jutge determini que pot anar contra l’estat, és terrorisme.

A partir d’aquí podeu treure conclusions, moltes conclusions.

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular

- Publicitat -