Divendres, gener 28, 2022
- Publicitat -
Inici EmRespons #EmRespons #EmRespons?- Esther Garcia

#EmRespons?- Esther Garcia

Sóc l´Esther Garcia Canet . Mare de tres criatures. Ocupo el temps a criar de forma respectuosa els meus fills, a treballar fora de casa, i quan tinc temps, disfruto dels meus amics i de la vida. Formo part de la l’esplai, la Cuca Molla.

I sóc una de les últimes encausades en la operació JUDES

No et faré preguntes retòriques ni vull respostes de manual, si estás d’acord comencem…

1)Vull que em diguis 3 conceptes que creus importants per el futur del món

Educar en les emocions: És imprescindible, per ser adults sans i complets, saber gestionar correctament com ens sentim en cada ocasió. És necessari educar les futures generacions en resiliència, empatia, solidaritat… i per a poder-ho fer, cal conèixer-se bé un mateix. No entenc un món sense una societat cooperativa on els valors abans esmentats cada cop tenen menys presència.

Tribu: No necessàriament la família on hem nascut entendrà el model de vida que un tria i per tant, és molt enriquidor, el fet de poder construir la pròpia. Diu un proverbi africà que per a “criar un infant, cal una tribu sencera” aprendre dels veïns, amics i familiars… farà que els nostres descendents puguin absorbir coneixements i vivències de tots tipus i menes que contribueixen a poder escollir els camins futurs.

Ecologia i medi ambient: “La terra no és una herència dels nostres pares sinó un préstec dels nostres fills”. Proverbi indi. Cal cuidar a les persones tant com el lloc on vivim, és una relació intrínseca.

2)Tant si ets jove com si ets adult, en què creus que et beneficia aquesta etapa de la teva vida que estàs vivint i què diríes que aporta a la teva comunitat?

Recentment, m’han descrit com a lloba en criança que se sent amenaçada, que dóna bandades mentre existeix un perill. Si, té raó, ara mateix la meva sensació és
d’estar perduda. Aprofitar l’ocasió per aprendre noves maneres de resistència a l’adversitat i créixer com a persona i com a mare. Estic en una etapa de canvis en el pla personal, trencar amb conceptes heteropatriarcals que fan de lligadura per a l’educació dels meus fills i reprogramar-me per educar personetes més lliures i tolerants, que em dóna l’ocasió d adquirir uns coneixements fins ara ignorats. Estic en una fase d’empoderament per a dir que la societat que conec no és, ni de bon tros, allò que vull deixar als meus. No penso en què sóc beneficiosa per a una societat, penso només en com millorar el meu entorn més proper per a poder tenir un futur més esperançador.

3) En quin pla material, psíquic i psicològic poses l’amor?

“Només amb el cor s’hi veu bé, l’essencial, és invisible als ulls. A de Saint-Exupéry.

L’amor, per a mi, és la base de tot. Sóc de les que actua per instint, no sóc reflexiva, precisament perquè em mou el cor. Estimar la vida i ser feliç és una frase que sovintejo davant dels meus, no vull ser “algú” ni vull estar amb “algú”, cal tenir una vida plena i només amb amor es pot aconseguir. Cal estimar la feina que fas, ja que així et reporta felicitat. Cal estimar les persones tal com ens venen donades. Cal, sobretot, estimar-se un mateix per a poder ser estimat. L’amor cura les ferides, és bastó que t’ajuda quan coixeges, és brúixola en camins plens d’interseccions, és pal de paller i ales que permeten volar tan lluny com vulguis. L’amor és vincle passat, present i futur que ajuda a entendre el dia a dia

L’amor és una conexió bioquímica que fa moure el món.

4)Tu que estàs entre el passat i el futur, que els hi diries als teus avantpassats i els teus descendents?

Als meus avantpassats els he de donar les gràcies pel temps dedicat, les lliçons apreses i les mans esteses. Les seves lluites són el testimoni de què tot està per fer i en prenc el relleu.

Als meus descendents els vull dir que aquest relleu un dia serà seu, però que de moment deixarem esforç, suor, llàgrimes i tot el riure del món per construir plegats un demà millor.

5) Entre tu i jo, ets feliç?


Sóc feliç. No tinc ni vull tenir. Sento i vull sentir. Cada cèl·lula del meu cos s’activa per donar tot el que puc i rebre allò que em vulguin donar. Porto una motxilla molt carregada però les esquenes ben amples. Felicitat és tot el ventall de grocs, taronges i roigs de qualsevol albada. Felicitat és veure respirar compassadament i al mateix llit, als meus petits. Felicitat és tenir per company de vida algú que entengui malgrat que no comparteixi sempre, sí que tingui sempre la mà a punt per caminar al teu costat. Felicitat és poder dormir amb la consciència tranquil·la tot i haver comès un error, ja que sempre tenim oportunitat de refer. Felicitat,són mirades còmplices. Un petó robat. Un riu d’aigua clara i freda que et pugui obrir tots els porus de la pell. Felicitat és vida i viure intensament és felicitat.

I la pregunta opcional és:

6) Quina pregunta vols que et faci, i que ningú t’ha fet potser per la por a la teva resposta ?


Lluitar. Ho tornaries a fer? Sóc investigada per l’operació Judes. He necessitat ajuda d’una terapeuta (Maria, mil gràcies!) per entendre que no disposo d’un discurs polític basat en les teoritzacions i autors que versen sobre els models de societat. Lluitar. Sí. Sempre. Des que d’un mateix. He après que surto al carrer a manifestar-me per un amor incondicional als meus, per reivindicar i canviar tot allò que no m’agrada i això m’ha portat a ser dins una causa política. No ho canvio. Amistat, feminisme, sororitat i orgull a parts iguals. Seré sempre allà on calgui per reclamar els drets de les persones. Seré al costat dels que pateixen. Ho tornaria a fer i no deixaré de fer-ho.


Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

1 COMENTARI

  1. Moltes gràcies Sara per dóna-li veu, una abraçada molt forta per a tu i a l’Esther.

    El dv., 21 d’ag. 2020, 11:41, sara-lidiaester va escriure:

    > saralidiaester posted: ” Sóc l´Esther Garcia Canet . Mare de tres. Ocupo > el temps a criar de forma respectuosa els meus fills, a treballar fora de > casa, i quan tinc temps, disfruto dels meus amics i de la vida. Formo part > de la l´esplai ,la Cuca Molla. I soc una de les ul” >

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular

- Publicitat -