Diumenge, gener 23, 2022
- Publicitat -
Inici EmRespons #EmRespons #EmRespons?.- Either Mark

#EmRespons?.- Either Mark

Em coneixeu per Either Mark. Passo pocs anys dels cinquanta. De joveneta vaig estudiar francès i anglès a l’EOI on vaig obtenir el títol de “profe” de francès. Alhora estudiava Publicitat i RRPP a la UAB. Vaig guanyar un premi de contes curts en francès “Une petite histoire de machines”, em vaig presentar al Mercé Rodoreda amb un recull de contes “Caramels i Rondalles”, i a Valldoreix amb una història curta entorn a l’anorèxia “La seda Malva”. Paral·lelament m’encarregava de restaurants familiars. He escrit guions; “Achuars, Jíbaros del Alto Amazonas” que va ser presentat a Cannes i que va ser comprat per un parell de televisions, una d’elles xinesa. Per a la televisió de Mallorca vaig escriure cinc capítols de Bolívia de la serie “Amb el Cor”. Actualment faig reforç per adolescents, petites poesies a Instagram o piulades a Twitter @either_mark . També comparteixo històries periòdicament des de Goeithermark.wordpress.com
Són relats distòpics, utòpics, històrics, on reinvento la actualitat explicant-la gràcies a pel·lícules, contes tradicionals i amb molta inventiva. A més, tinc la inestimable col·laboració de l’il·lustrador @byJunkye qui decora amb molta gràcia i qualitat les meves històries.

No et faré preguntes retòriques ni vull respostes de manual, si estás d’acord comencem…

Em costa seguir instruccions, vaig bastant a la meva i agraeixo molt que es valori la llibertat.

1)Vull que em diguis 3 conceptes que creus importants per el futur del món.

-Comportar-se amb els altres tal i com esperes que ells es comportin amb tu.
-Procurar eines d’estudis professionals pels països subdesenvolupats, no serveix de res la mecànica quàntica si no tens què menjar.
-Subvencionar des de la UE una transició a les renovables de tipus industrial i domèstic abans de set anys. Sinó serà tard.

2)Tant si ets jove com si ets adult, en què creus que et beneficia aquesta etapa de la teva vida que estàs vivint i què diríes que aporta a la teva comunitat? 

Vaig entrar a twitter al 2018, a la vegada que la Laura Borràs agafava la conselleria de cultura. He seguit la repressió enfadada i indignada, però a les xarxes m’he pogut sentir valorada i estimada per tots, també per aquells que considero grans mestres en les seves disciplines. Tanmateix no puc deixar de pensar en com ens van apallissar el dia u d’octubre, tan sols per haver votat en un Referèndum. No puc entendre com ens van empresonar, ni com ens van desterrar, tal com si fóssim a l’edat mitjana. I sense que cap estat important sortís a defensar-nos posant el “Gobierno de España” en quarantena internacional. Tant pesa la monarquia encara?. Perquè no pot ser que partits demòcrates encobreixin maneres de fer feixistes. Em sembla impossible.
I responent a la pregunta, crear opinió favorable a la independència i escriure cosetes que m’agraden em fan sentir útil a Catalunya, i satisfeta emocionalment.

3) En quin pla material, psíquic i psicològic poses l’amor.

L’amor transcendeix el temps, els grans amors de la vida d’una persona poden coincidir o no amb qui està visquen, però l’amor és etern i és immutable, Si vius amb amor el trobaràs en un gosset, en un ocellet, mirant la lluna, o potser dins una bona història. Si saps compartir això amb la teva parella hauràs guanyat l’eternitat.

4)Tu que estàs entre el passat i el futur, que els hi diries als teus avantpassats i els teus descendents? 

Als avantpassats els hi diria que la sang vessada en els atacs ferotges dels diferents exèrcits borbònics, o per Franco, haurà servit per tenir una Catalunya pròspera i lliure amb un petit exèrcit farà tan sols funcions de pau. Als descendents els recomano música, art, lectura, història, autobiografies, que recordin els catalans que han patit per ells, però per sobre de tot que facin el que els doni la gana. -sempre amb respecte als altres-. Perquè cal ser feliç.

5) Entre tu i jo, ets feliç?

Sempre estic immersa en l’amor que em provoquen les petites coses. Això em fa feliç, encara que trobo a faltar un company per a compartir-ho tot. Algú que sigui com jo, un amant de la comunicació i de la ironia. Com si fos una imatge invertida meva. Hehehe. Sóc feliç, Sara, però ho podria ser més.

I la pregunta opcional és: 

6) Quina pregunta vols que et faci, i que ningú t’ha fet potser per la por a la teva resposta ?

La pregunta que no tenen nassos de preguntar-me és aquella de la qual ja en saben la resposta.

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

1 COMENTARI

  1. Una dona lliure i creativa… Un gran pilar de la República catalana… Les històries ens nodreixen la vida… Gràcies a les dues, amb vosaltres sempre s’aprèn🌹💫

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular

- Publicitat -