Diumenge, maig 22, 2022
- Publicitat -
Inici EmRespons #EmRespons #EmRespons?.-Dolors Borau i Llladó.

#EmRespons?.-Dolors Borau i Llladó.

Dolors Borau Lladó, (Barcelona 1963)
He tingut la sort de fer de Dietista-Nutricionista i gaudir molt de la meva professió. He fet cursos, assessorament a escoles i residències, dietes, planificació de menús, he cuinat i ara tinc un projecte d’empresa familiar al barri d’Horta de Barcelona, Sopa de Lletres, que és una botiga de menjar cuinat i una cafeteria-restaurant que em fa molt feliç.
També escric: articles de divulgació, receptes, contes, relats, novel·les, teatre…
Treballo per fer visibles i reclamar els drets de les persones amb discapacitat.

No et faré preguntes retòriques ni vull respostes de manual, si estás d’acord comencem… 

1)Vull que em diguis 3 conceptes que creus importants per el futur del món

1-Humilitat (per fugir de la supèrbia i els prejudicis)


2- Llibertat (per a tothom i per a tots els pobles)


3- Igualtat (perquè existeixi el respecte als altres)

2)Tant si ets jove com si ets adult, en què creus que et beneficia aquesta etapa de la teva vida que estàs vivint i què diríes que aporta a la teva comunitat? 

M’he fet gran i em sento gran, tot i que només tinc 58 anys, però m’ha costat molt arribar fins aquí. Per tant, estic contenta d’estar viva, d’haver fet coses que em satisfan i tinc la sensació de viure amb pau.
La meva aportació a la comunitat: no tinguis mandra ni por i fes tot allò que es pugui fer per millorar la teva vida i la dels altres. Encara que només tingui un impacte local, de radi curt. Entre tots es fan les coses.

3) En quin pla material, psíquic i psicològic poses l’amor?

Disculpa’m, no acabo d’entendre això dels plans).
L’amor, allò que em manté. Amor, sobretot a la meva família. Amor a la meva feina. Per tot això em sento afortunada.
Diners, èxit, viatges, confort… No m’han atret mai, potser per això no he tingut res de tot això i potser per això em sento molt lliure i em sento estimada.

4)Tu que estàs entre el passat i el futur, que els hi diries als teus avantpassats i els teus descendents? 

Ara hi penso molt en els meus avantpassats! M’encantaria parlar-hi i demanar-los disculpes perquè l’arrogància normal de la joventut va fer que no sempre fos justa amb ells. I dir-los, sobretot, que algunes de les coses que vaig aprendre d’ells han estat fonamentals a la meva vida I els ho agrairia.

Als meus fills i nebots, els faré saber que hi confio i que m’agrada com són i com viuen. Els vull transmetre la satisfacció que em fan sentir, i agrair-los que visquin com ho fan.

5) Entre tu i jo, ets feliç?

La resposta em surt sola: sí.
Per incomprensible que sembli, ho sóc. La vida difícil de la Clara, la meva segona filla, i tot l’aprenentatge que vam haver de fer per acompanyar-la fins a la mort, ens va fer aprendre tantes coses! Vam aprendre a gaudir dels moments dolços, de la vida familiar quieta i senzilla a casa i això va acabar actuant com una vacuna per a tots: els moments de felicitat serveixen per suportar els moments durs, perquè fan de coixí. Si no s’ha estat mai feliç, la vida ha de ser insuportable.

I la pregunta opcional és: 

6) Quina pregunta vols que et faci, i que ningú t’ha fet potser per la por a la teva resposta ?

No la sé. No sé què pot fer por del que digui o del que em diguin. Estic enrabiada i no vull perdre aquesta ràbia perquè em fa no tenir por però sé que això distorsiona la meva percepció de l’entorn. En aquests moment estic aprenent moltes coses, estic a l’expectativa i no em sento segura del tot. Però sé que és aquí on haig de ser. Ho aniré entomant tot.


Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular