- Publicitat -
Inici EmRespons #EmRespons #EmRespons?- Carles Seuba Capdevila

#EmRespons?- Carles Seuba Capdevila

Hola, em dic Carles Seuba Capdevila, sóc d’Avià i de la collita del 81. Ja fa molts anys que tinc un peu a Avià i l’altre a Barcelona. Un dels meus màxims plaers és que m’expliquin històries, sigui a través d’un llibre, de la música, del còmic i sobretot, a través del cine i de l’audiovisual en general. Aquesta última és la manera que jo he escollit per explicar les meves (històries).

www.finafilms.com 

No et faré preguntes retòriques ni vull respostes de manual, si estás d’acord comencem…

1)Vull que em diguis 3 conceptes que creus importants per el futur del món 

Creativitat, llibertat i meritocràcia. Sense creativitat no hi ha evolució posible. Tot i que si que hi han algunes escoles  que potencien molt més la creativitat  del que es feia, la majoria crec que encara no ho fan prou i tot ha de començar aquí, a l’escola.

 Sense llibertat, tant individual com col.lectiva,  només es pot aspirar a  sobreviure, mai  a viure. Sense anar més lluny i a tall d’exemple, els catalans portem 300 anys sobrevivint amb penes i treballs. Jo abans de morir, vull haver viscut en aquest sentit.

I per últim, la meritocràcia va lligada amb el primer concepte, la creativitat. Una societat que  potencia la creativitat, la seva gent tindrà les armes per buscar-se la vida. Aquestes persones s’hauràn curtit en el món real i tindràn més capacitat, si un dia es dóna el cas de que algunes d’aquestes persones tenen llocs de responsabilitat, d’enfotar-se amb èxit als reptes que tinguin a davant . I això tan serveix per la funció pública  com per iniciatives privades. 

Potser tot això és demanar molt però per somiar no quedem oi?

2)Tant si ets jove com si ets adult, en què creus que et beneficia aquesta etapa de la teva vida que estàs vivint i què diríes que aporta a la teva comunitat? 

En aquesta època passa tot molt ràpid i no hi ha més remei que adaptar-se i crec que desarrollar la capacitat d’adaptació és quelcom  molt positiu. Com a col.lectiu gràcies a les noves tecnologies, el poder no ens marca tants gols com voldria.

3) En quin pla material, psíquic i psicològic poses l’amor 

Només sé que l’amor, en totes les seves formes, és un motor imprescindible per tirar endavant. En els moments que per un motiu o altre  ens sentim ferits o ressentits pensem que l’amor es prescindible, suposo que és un reaació lògica per la nostra autodefensa. Però t’adones que sempre estimes,  ho vulguis veure o no i desitges ser estimat , ho vulguis veure o no.

4)Tu que estàs entre el passat i el futur, que els hi diries als teus avantpassats i els teus descendents? 

Què dir als avantpassats en general no m’ho he plantejat mai, si que als meus pares els dic gràcies molt sovint. Els he preguntat alguna vegada també per què van descidir tenir fills. Als descendents no els podré dir gaire res perquè fa molt de temps vaig optar per no tenir-ne.

5) Entre tu i jo, ets feliç?

Estic molt d’acord que la felicitat no és un estat permanent i que els moments de felicitat completa són molt breus però actualment, des de ja fa una temporada, sóc més feliç que infeliç. 

I la pregunta opcional és: 

6) Quina pregunta vols que et faci, i que ningú t’ha fet potser per la por a la teva resposta?

No sé si és per por de la resposta o per què però no m’han preguntat mai : “ Creus que ets una bona persona?


Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes. Amb la subscripció rebràs capítols de la novel·la Mémé, articles en exclusiva i un resum setman

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular