- Publicitat -
Inici EmRespons #EmRespons #EmRespons?.- Blanca Serra i Puig.

#EmRespons?.- Blanca Serra i Puig.

Sóc nascuda a Barcelona el 1943 i , per tant, tinc 78 anys; sóc soltera i no tinc fills i ara mateix visc sola per primer cop a la meva vida, a la qual cosa m’estic adaptant millor del que em pensava; sempre he estat una gran lectora i activista política en el camp de l’independentisme combatiu: ara mateix, que ja estic jubilada de l’ensenyament secundari oficial, dedico una hora al matí i una altra a la tarda a llegir des de narrativa a poesia i assaig; des que vaig acabar la carrera de llengües clàssiques m’he dedicat a l’ensenyament secundari com a catedràtica de llengua i he dedicat moltes hores i esforços a acostar la meva nació a la independència i la justícia social, no sense entrebancs perquè he estat detinguda quatre vegades i he estat refugiada a la Catalunya Nord en el moment de la mort del dictador i he estat a la presó per independentista en els temps de Felipe González. I en això continuo perquè ara sóc membre de l’Assemblea de Representants del Consell per la República i continuo batallant per ser una nació sobirana i amb poder de decisió sobre el seu present i futur.

No et faré preguntes retòriques ni vull respostes de manual, si estàs d’acord comencem


1) Vull que em diguis 3 conceptes que creus importants pel futur del món.

Penso que tenim tres revolucions de llarg recorregut pendents per al  present i futur del món: que es resumirien en 1) democràcia participativa plena popular en qué entraria el problema de la pau i de la pobresa; 2) la revolució de les dones i la superació de les estructures patriarcals i 3) la protecció del planeta en el sentit de la defensa ecològica de la diversitat tan de contenció de la crisi climàtica com de defensa de la diversitat humana i cultural.

2) Tant si ets jove com si ets més gran, en què creus que et beneficia aquesta etapa de la teva vida que ara vius i què diries que aporta a la teva comunitat?

Ara visca l’etapa de la vellesa i això té els seus inconvenients i els seus avantatges: els inconvenients són les xacres de salut, que s’han d’entomar amb humor i paciència i els avantatges són molts: m’he fet més tolerant, escolto més els demés, he acumulat molta experiència que beneficia la comunitat; penso que m’he fet millor persona.

3) En quin pla material, psíquic i psicològic poses l’amor.

L’amor a les persones (ja sigui homes, dones…) crec que és un component fonamental per a un bon viure; l’amor que em podríem dir de parella té un component d’un 70%  de felicitat i un 30% de patiment pur i dur. L’amor a la canalla és una bé inestimable i l’amor als animals és curatiu; l’amor al país i als seus senyals identitaris, com la història i la llengua, són imprescindibles per a sentir-se bé en aquest món.

4) Tu que estàs entre el passat i el futur, què diries als teus antecessors i als teus descendents?

Als meus avantpassats els donaria les gràcies i l’agraïment infinit per l’amor i l’educació que m’han donat i als meus descendents els desitjaria que aprenguessin a viure amb poca cosa, sense consumisme i amb una comportament, per dir-ho clarament, anticapitalista.

5) Entre tu i jo, ets feliç?

Et diria que penso que la felicitat està sobrevalorada i que mai no es dóna ininterropudament i al 100%. Hi ha moments de felicitat que poden ser des d’un moment de tranquil·litat amb un raig de sol que t’acaricia el clatell tot llegint un bon llibre, fins a un bon moment de coit amb la teva parella o simplement passejant i conversant i sentint-te bé amb tu mateixa i en  harmonia amb el món.

I la pregunta opcional és: 

6) Quina interrogació vols que et faci i que ningú t’ha fet, potser per la por a la teva resposta?

No m’han preguntat mai per què no m’havia casat i si m’agradaven les dones i la resposta és que m’agraden els homes i n’he trobat uns quants a la meva vida del meu gust però no em convenç el matrimoni  i no he trobat el moment de triar un canvi d’aquest tipus i pensant , pensant se m’ha passat l’arròs…


Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes.

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular