Divendres, gener 28, 2022
- Publicitat -
Inici EmRespons #EmRespons #EmRespons?- Antonio Baños

#EmRespons?- Antonio Baños

No et faré preguntes retòriques ni vull respostes de manual, si estás d’acord comencem… 


Estic d’acord

1)Vull que em diguis 3 conceptes que creus importants per el futur del món 


Tota vida és sagrada i per això, el dret a la vida ha d’estar sempre per sobre del dret de propietat

Ordre sense autoritat, com deia Reclús

Compasió, bondat i sobre tot, bones maneres. Que no costa tant hòstia! 

2)Tant si ets jove com si ets adult, en què creus que et beneficia aquesta etapa de la teva vida que estàs vivint i què diríes que aporta a la teva comunitat? 

La etapa que estic vivint comença a no fer gaire gràcia. La mitjana edat és el blanc de totes les demés generacions. Els més grans, pel que no has aconseguit. Els que venen derrera, perque tapes i molestes el seu progrés i el jovent t’acusa (com és lògic) de tot el que hi ha de dolent al món (escolteu si no els esgarips de na Thumberg) A més, els metges ja comencen la visita amb la frase: “ a la seva edat..” Jo en un any, he perdut una diòptria. 

Et preocupa no agradar, no entendre el món, no abandonar i caure en l’autocomplaença, et preocupa no tindre pensió i no guanyar diners després de tants anys. Corres el risc de posar-te massa colònia, de voler ser massa saberut i de ser pesat explicant coses als sopars. De passar-te o de no haver arribat.

Dit això, la meva edat és fantàstica perquè les expectatives vitals i professionals viuen un procés de correcció i ajustament a la realitat menys dolorós que quan ets més jove.

Quan alguna cosa t’irrita, saps del cert que passarà de moda. I en cas concret meu, haver vingut d’una tradició cultural de matriu punkie, et permet ser més destraler i sarcàstic que en altres èpoques de la vida.

No crec que els cinquentons aportem gaire a la nostra comunitat perquè qualsevol cosa que diguis ve resposta amb un “ok boomer” Així que el nostre paper més digne ara mateix fora poder-nos riure de la comèdia de la vida amb certa dignitat. I anar escrivint les nostres memòries! 

3) En quin pla material, psíquic i psicològic poses l’amor 


Una de les desgràcies d’anar abandonant la Cultura Greco-llatina és per exemple, això. Això de l’amor. Els grecs mai van ser tan burros de reduir una sèrie tan complexa de sentiments, pulsions i formes de relació a una sola paraula. Ells parlaven d’Eros quan parlaven de les atraccions físiques/ sexuals. Philia per totes les relacions d’interès igualitàries mentre que l’àgape era l’amor entregat al bé d’allò amat sense esperar res a canvi. Per això la nostra societat ha d’anar afegint adjectius cada vegada més petits a un substantiu massa gran per ser abordat.

Dit això, jo, gràcies a Déu, tot bé. 

4)Tu que estàs entre el passat i el futur, que els hi diries als teus avantpassats i els teus descendents? 

Jo em veig més entre el pesat i el fotut, però bé, provaré de contestar. Als meus avantpassats: perdó. I als descendents: aquí us quedeu, ja m’ho explicareu

5) Entre tu i jo, ets feliç? 

Prou. Ara diria que sí, dins dels límits en els que un catalanet pot ser feliç sense ser ridícul. Però ha costat molt, molt

I la pregunta opcional és: 

6) Quina pregunta vols que et faci, i que ningú t’ha fet potser per la por a la teva resposta ? 

Em deixes mil euros?

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular

- Publicitat -