Diumenge, gener 23, 2022
- Publicitat -
Inici EmRespons #EmRespons #EmRespons? -Anthony Corey Sánchez

#EmRespons? -Anthony Corey Sánchez

Sóc l’Anthony Corey Sànchez Alberto. Sóc estudiant d’història, escriptor, Youtuber
novell, activista social i co-fundador de Joves Nous Catalans. Lluito incansablement
pels meus ideals en tots aquells espais on hi sóc present, juntament amb molta altra
gent digna que com jo, no s’agenolla davant les injustícies que ens envolten.

No et faré preguntes retòriques ni vull respostes de manual, si estás d’acord comencem…

1)Vull que em diguis 3 conceptes que creus importants per el futur del món

Transgressió: La societat humana només ha avançat i en conseqüència ha pogut superar injustícies i desigualtats a partir de la desobediència del poder establert. No podem mantenir-nos neutrals front l’abús. Com a ciutadans tenim el deure i el dret a protestar i a lluitar per canviar el que creiem que és injust. La llei, si no és reflex de la voluntat popular només serveix per emparar i apuntalar la tirania!

Persistents: La paraula ‘’rendició’’ no es troba dins del nostre vocabulari, si això no fos així, aquesta Nació fa segles que ja no existiria. Hauria estat víctima de les flames de l’oblit. No ha estat així. Continuem aquí, ferms, insumisos i determinats a que la flama del canvi finalment doni pas al naixement d’una República catalana social i justa per a tothom.

2)Tant si ets jove com si ets adult, en què creus que et beneficia aquesta etapa de la teva vida que estàs vivint i què diríes que aporta a la teva comunitat?

Estic orgullós de l’etapa que m’ha tocat viure, perquè tinc l’oportunitat de ser, entre molts, protagonista d’un moment històric decisiu per milions de catalanes i de catalans. En aquesta he nascut, m’he criat i em continuo formant en tots els sentits. Aquesta mateixa etapa que estem vivint ens permet tenir en les nostres mans el nostre propi destí. No podem malbaratar una oportunitat d’or com aquesta. Organitzem-nos, preparem-nos i trenquem les cadenes de l’opressió!.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es captura-de-pantalla-2020-10-14-163047.jpg

3) En quin pla material, psíquic i psicològic poses l’amor

Poso moltes de les meves ganes i també tot el meu amor en l’escriptura, ja que aquesta em permet posar sobre el paper multitud d’idees, temors i sentiments que m’afloren en l’imaginació. També poso tot el meu amor i els meus esforços en ser present allà on la història ens reclama a tots plegats. Sento empatia i estima en les diverses lluites pels drets civils.

Em fa mal que la gent pateixi desgràcies i injustícies arreu, perquè si a ells els fan mal… A mi també me’l fan. Si els ataquen, a mi també. Però molta altra gent no se sent interpel·lada, perquè el seu individualisme els ha consumit l’ànima. L’individualisme és tòxic, perquè destrueix l’empatia i la solidaritat. Ens allunya del progrés i ens condemna al conformisme més decadent. En definitiva, aquest ens allunya de l’amor a nosaltres mateixos, als nostres i a tot el nostre entorn. I sense amor, no hi hauria present ni hi hauria futur. Per mi aquest és un pilar fonamental, perquè sense l’amor per mi la vida no tindria sentit.

4)Tu que estàs entre el passat i el futur, que els hi diries als teus avantpassats i els teus descendents?

Als nostres avantpassats els dono les gràcies, perquè sense la seva lluita i la seva no-rendició no seríem on som. Gràcies pel seu sacrifici, pel seu coratge i la seva valentia. Els hi agafem el testimoni per portar-nos a bon port.

Als meus descendents només dir-los que continuaré lluitant incansablement, perquè ells puguin tenir un futur digne. Vull que tinguin un millor món que els que nosaltres hem heredat. Això sí, també vull que sapiguen que no s’han de conformar mai amb res. Han de ser valents. Han de ser exigents. I han de lluitar sempre pel bé comú.

5) Entre tu i jo, ets feliç?

Sóc feliç, perquè malgrat les dificultats de la vida puc fer el que m’agrada. La vida no és fàcil. És una lluita constant, però amb esforç, empenta i dedicació res és impossible. També sé que puc comptar amb molta gent que m’estima i m’encoratja a continuar fent les meves passes. Aquests gestos els agraeixo moltíssim, perquè et donen més forces per poder avançar a pas valent!

I la pregunta opcional és:

6) Quina pregunta vols que et faci, i que ningú t’ha fet potser per la por a la teva resposta ?

Article anteriorQue em passa, Doctor?
Article següentOPINAR
saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular

- Publicitat -