Dimecres, gener 19, 2022
- Publicitat -
Inici EmRespons #EmRespons #EmRespons?-Alberto Velasco.

#EmRespons?-Alberto Velasco.

Vaig néixer a Lleida el 1976. Soc doctor en Història de l’Art, professor de la Universitat de Lleida i de la Universitat Oberta de Catalunya. Recentment, he estat nomenat acadèmic electe per la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi. La meva especialitat és l’art medieval i la història del col·leccionisme i del mercat de l’art a Catalunya. M’agrada escriure i opinar sobre temes artístics, patrimonials i d’actualitat i, en aquest sentit, col·laboro habitualment amb la revista Sàpiens, el setmanari La República i UA1 Lleida Ràdio.

No et faré preguntes retòriques ni vull respostes de manual, si estás d’acord comencem… 
Endavant! Això del manual, tanmateix, serà complicat evitar-ho.

1) Vull que em diguis tres conceptes que creus importants per al futur del món.

Compromís, empatia i justícia.

2) Tant si ets jove com si ets adult, en què creus que et beneficia aquesta etapa de la teva vida que estàs vivint i què diríes que aporta a la teva comunitat?

Faig classes a la universitat i miro de transmetre als meus alumnes coneixements que els siguin útils per al futur. Aquesta és la meva contribució, juntament amb la recerca. La feina dels historiadors de l’art és d’un gran compromís amb el nostre patrimoni i, per extensió, amb la nostra societat. Entre altres coses, generem coneixement, ajudem a que la gent se senti seu el llegat d’aquells que ens han precedit i garantim que aquests vestigis del passat arribin en les millors condicions a les generacions futures, que hauran de fer el mateix que mirem de fer nosaltres. Per tant, a la nostra manera, també contribuïm a fer un mon millor.

3) En quin pla material, psíquic i psicològic poses l’amor. 

L’amor impregna diferents esferes de la nostra vida, i algú et dirà que n’hi ha de diferents tipus. Estimem i ens estimen, les persones. Estimem, també, els animals de casa i els plorem quan marxen. Estimem la nostra feina, alguns més que altres, en funció de per on t’hagi portat la vida. Podem arribar a estimar, fins i tot, un club de futbol. Tot això és amor? Home, parlem-ne. Hi haurà qui no estarà d’acord amb el fet que puguem sentir amor per alguna d’aquestes coses, sobretot aquelles que no tenen a veure amb l’afectivitat que es genera dins la llar o en el cercle immediat de cadascú. Personalment, penso que l’amor és un sentiment restringit a determinats espais. En altres qüestions, el que sentim pot englobar-se entre les fílies, les aficions o els gustos personals, però no tinc clar que pugui definir-se com “amor”, malgrat que molts cops fem servir el mot per referir-nos-hi.

4) Tu que estàs entre el passat i el futur, què els hi diries als teus avantpassats i els teus descendents? 

Als meus avantpassats els preguntaria moltes coses sobre la seva vida, les seves angoixes i les inquietuds que els movien. Als meus descendents, els diria que facin el seu camí i, sobretot, que mirin de no entorpir el dels altres.

5) Entre tu i jo, ets feliç?

Molt. Per ara, he tingut una vida bastant afortunada, en tots els sentits. Tocarem fusta per seguir igual fins que es pugui.

6) Quina pregunta vols que et faci, i que ningú t’ha fet potser per la por a la teva resposta?

La truita de patates i l’arròs, amb ceba o sense?


Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes.

Article anteriorMenys palla, i mes DUI.
Article següent#FIGUERES, 22 DE MAIG
saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular

- Publicitat -