Diumenge, gener 23, 2022
- Publicitat -
Inici EmRespons #EmRespons #EmRespons?-Alba Muntadas i Corcoy

#EmRespons?-Alba Muntadas i Corcoy

Sóc el resultat de tot el que ha coincidit en mi. Un cos, uns pensaments, unes idees, unes emocions, uns aprenentatges heretats i propis, que formen d’aquest conjunt que sóc i estic present en aquest espai temps. Resumint sóc el que els altres anomenen l’Alba. I que jo, m’autoanomeno simplement com a jo.

No et faré preguntes retòriques ni vull respostes de manual, si estás d’acord comencem… 

1)Vull que em diguis 3 conceptes que creus importants per el futur del món .

Realitat, vida, decidir. 

2) Tant si ets jove com si ets més gran, en què creus que et beneficia aquesta etapa de la teva vida que ara vius i què diries que aporta a la teva comunitat?

Fa cinc anys vaig patir una malaltia física, una estenosi traqueal, després de quinze anys d’haver-me’n diagnosticat una de mental, un Trastorn Bipolar. Sóc una mica acaparadora. Vaig estar 2,5 a l’hospital, catorze dies en coma, 6 operacions, 2 a vida o mort. Durant el coma, vaig tenir molts somnis, però curiosament, després d’haver desitjat morir tants cops, i fins i tot d’haver-me intentat suïcidar tres cops, vaig fer tot el possible per tornar del son a la vida. Aleshores vaig decidir que dividiria el meu temps en tres parts més o menys promocionals. Una part la dedicaria a cuidar-me, un altre a la família i amistats i una tercera a la societat en forma de voluntariat. Aquest voluntariat, fent xerrades en instituts sensibilitzant, des estigmatitzant i fent prevenció dels problemes de Salut Mental i el suïcidi. Sóc dinamitzadora d’un grup d’ajuda mútua al Ripollès, i participo en uns altres dos. També sóc coinvestigadora, com a persona amb experiència pròpia en un projecte de recerca, Coactuem d’Open Systems, la UAB i la Federació de Salut Mental Catalunya, a nivell i finançat amb fons europeus, i altres petites cosetes és el que aporto a la comunitat. Tres parts són el 33% + 33% + 33%, en sobre un 1% del temps, és clau, és el temps que dedico a vigilar a què no em desequilibri tota la resta. També aporto els meus poemes, que són el resum de com jo entenc la vida, que són una manera per mitjà del llenguatge i de la llengua, fer visible allò que no es veu, idees, pensaments, emocions, sensacions…, i les meves reflexions a Twitter, que et permet interactuar amb persones amb les quals mai abans ho havies pogut fer.

3) En quin pla material, psíquic i psicològic poses l’amor.  

En el de la relativitat, l’amor és relatiu i està subjecte a les lleis de l’atracció i repulsió de la física, malgrat que com que les emocions no són visibles, no en som conscients. Per això hi ha tantes parelles que acaben patint la polaritat, el que abans eren dos pols oposats que s’atreien, tot era positiu, amb el temps s’acaben assemblant tant que es repelen i tot passa a ser negatiu.  HAAHAhahaha

4) Tu que estàs entre el passat i el futur, què diries als teus antecessors i als teus descendents?


Els meus antecessors, moltes gràcies, per llegar-me aquesta petita proporció d’informació, moviment i vida. Als descendents que sobretot que aprenguin de nosaltres el que no s’ha de fer. Sembla evident que estem fent no és massa adequat per preservar aquest regal ancestral que ens ha estat llegat a través de milions de generacions i que és la nostra forma de ser, estar, de viure.

5) Entre tu i jo, ets feliç? 

La felicitat probablement és utopia, un horitzó. Estic molt contenta perquè ara ja sóc capaç de girar la vista en la direcció que em permet contemplar aquest horitzó cada dia

6) Quina interrogació vols que et faci i que ningú t’ha fet, potser per la por a la teva resposta? 

Hi ha moltes preguntes que ningú s’atreveix a fer sobre el suïcidi. Per què? Encara hi penses? Com es conviu amb una malaltia que si rebrota fort et pot costar la vida d’una forma que molt pocs entendran i molts en farà el seu propi judici, normalment força desagradable i desencaminat de tu i dels que més estimes?


Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

1 COMENTARI

  1. Una entrevista valenta a una dona valenta i forta, com tu, Sara, que tens tant de coratge i tanta generositat.

    Fer visible el tema de les malalties mentals és fonalment per poder ajudar i aportar solucions realment efectives. Ara hi ha molta demanda. És una necessitat pública, urgent i importantíssima. No hi ha respostes des de Sanitat.

    Però cal tenir cura de les persones, de totes les franges d’edat. I no amagar que perquè som un país del sud d’Europa, tenim una taxa de suicidis molt elevada.

    Sou fantàstiques!!! Gràcies!!!

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular

- Publicitat -