Dimecres, gener 19, 2022
- Publicitat -
Inici EmRespons #EmRespons #Emrespons? - Montse Puigdemont

#Emrespons? – Montse Puigdemont

No et faré preguntes retòriques ni vull respostes de manual, si hi estàs d’acord comencem…

1)Vull que em diguis 3 conceptes que creus importants per el futur del món

Comunitat: per mi és un concepte clau per poder evolucionar i fer un món millor. Quan es treballa per la comunitat i amb la comunitat és quan s’avança i es poden aconseguir els millors beneficis per tothom en tots els àmbits: coneixement, econòmic, polític, benestar…

Empatia: és el que ens ajuda a entendre l’altre. Però perquè funcioni ha de ser recíproca. En un món amb “empatia col·lectiva” les discrepàncies serien benvingudes i serien constructives.

Solidaritat: Els tres conceptes per mi van molt lligats i no tindrien sentit un sense els altres. La solidaritat és el que ens fa treballar per acabar amb injustícies (les patim directament o no), és el que ens ajuda a pensar en la col·lectivitat i no en l’individualisme.

2)Tant si ets jove com si ets adult, en què creus que et beneficia aquesta etapa de la teva vida que estàs vivint i què diries que aporta a la teva comunitat?

Si et refereixes a l’etapa històrica, els darrers 10 anys m’han aportat il·lusió per lluitar per uns ideals, orgull d’una ciutadania solidària i, malgrat tots els entrebancs, esperança d’aconseguir una societat més justa i igualitària. També m’ha aportat tristesa de veure que la mesquinesa encara és massa present, però em quedo amb les tres primeres aportacions. Diria que aquestes aportacions també són vàlides per a la meva comunitat i hi afegiria que hi ha més consciència de les injustícies que tenim al nostre entorn.

3) En quin pla material, psíquic i psicològic poses l’amor

Doncs diria que és la força que em fa tirar endavant.

4)Tu que estàs entre el passat i el futur, que els hi diries als teus avantpassats i els teus descendents?

Als avantpassats els donaria les gràcies pel llegat que ens han deixat, pels valors transmesos.

I pels descendents, que ho facin millor que nosaltres, que no deixin de lluitar per acabar amb les injustícies i que siguin capaços de fer un món millor de com els l’hem deixat.

5) Entre tu i jo, ets feliç?

Sí. Per mi la felicitat és estar en pau amb tu mateixa i amb l’entorn, i jo ho estic. Per tant no puc respondre altre cosa que sí, soc feliç. Penso que la felicitat no és una mancança de dolor o tristesa, sinó que malgrat els moments negatius, no perds la il·lusió, no deixes de veure les coses positives i et mantens dempeus.

I la pregunta opcional és:

6) Quina pregunta vols que et faci, i que ningú t’ha fet potser per la por a la teva resposta ?

No crec que ningú tingui por a les meves respostes i per tant no crec que ningú hagi deixat de fer-me una pregunta per aquest motiu, hahaha


Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes. Amb la subscripció rebràs capítols de la novel·la Mémé, articles en exclusiva i un resum setmanal.

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular

- Publicitat -