- Publicitat -
Inici Articles Social El Tarot de l'Ot i el xiclet Puigdemont.

El Tarot de l’Ot i el xiclet Puigdemont.

Després d’haver llegit els dos últims articles de l’Ot Bou sobre el que ha dit o ha deixat de dir el MHP Puigdemont en la presentació a la presidència al consell per la república, arribo a la conclusió que aquest periodista no ha fet una descripció de tot plegat, sinó que ha agafat les cartes del Tarot i les ha voltat convenientment al seu gust, llençant el missatge que toca ara. El missatge adient quan un veu que la cosa a casa, com diu el seu director Vicent Partal, va d’autonomia. D’una autonomia amb un mentrestant prou llarg per no fer-se l’heroi tampoc a la feina. Em sap greu, però al final tots tenim un preu, jo també.
En el cas del MHP Puigdemont, ell també té el seu preu, i ha decidit que hem de continuar preparant-nos. També en Toni Comín i la Clara Ponsatí que per ara són els únics polítics que des d’Europa està fent tot el que poden per seguir en la lluita.
Ara, si el que esteu demanant de Puigdemont és que sigui un altre tipus de persona, no ho serà. Tampoc és que sigui un gran expert en recursos humans per posar a segons qui i a segons a quins llocs i estic segura que se li ha dit per activa i per passiva, de què ha d’enfilar més prim, i arreglar la brúixola espatllada. El que ha fet el consell per la república aquests dies és molt important, no tant el que va dir el president Puigdemont en la seva presentació sinó el que s’està engegant dins del consell, i que aquests mateixos periodistes són incapaços d’anar més enllà amb els fets que s’estan succeint en aquests moments.
Cert periodisme que li esteu fent un mal servei als 121 representants de l’assemblea del Consell per la República, una institució que s’estan deixant la pell, per fer un govern potent fora de les urpes d’Espanya, mentre alguns treuen titulars dignes del The Nota.

No hi ha cap polític i menys un líder al món que sigui o hagi estat un sant, ni tan sols en el Vaticà. Tot i que algú s’ho ha cregut, i ho han intentat.
En aquest món ens han governat i ens governen, gestors mediocres, comissionistes, dictadors, genocides, humanistes, i fins i tot actors com Reagan i ara Zelenski, però no hem tingut cap sant. Ni el Papa de Roma ho és.

Tenim, a un polític català, el legítim 130è president de Generalitat de Catalunya, exiliat a Bèlgica, per defensar la seva innocència, i el dret d’autodeterminació del seu poble, que està en mans de la justícia europea, decidit a continuar lluitant i que s’ha posat al capdavant d’una institució digital elegida per una part del poble com a president del Consell per la República, mentre defensa la causa catalana des del faristol que també li van reconèixer els votants com a diputat euro parlamentari. Ha comès errors i té en el seu discurs contradiccions? Sí, però ell, continua endavant.
El MHP Puigdemont no deixa de ser un instrument humà, fins i tot defectuós, que forma part del procés cap a la independència i, així i tot, el consell l’ha votat perquè dirigeixi els passos a seguir.
I amb tots els defectes que ara els periodistes li troben al president, l’exili ha fet més per la independència en aquests 4 anys, que tots els partits polítics independentistes des de l’any 2010. Per tant, senyors i senyores periodistes, crec que al nou xiclet Puigdemont que us he tret de la màniga, ja li heu tret tot el suc, i ja no dóna més de si.
Per tant estaria bé que el periodisme més ambiciós, que resulta que en 12 anys no ens va saber explicar res del que passava dins de la cúpula independentista, ara faci un acte de contrició i en nom de la veritat, es dediqui a netejar les catifes que alguns comencen a posar sota el seu tron, aquí, a l’autonomia catalana.

Perquè la vida, no és com llegir les cartes del Tarot que poden dur a interpretacions, la vida és un encadenat de successos, i com podeu comprendre estem al mig d’una possible III guerra mundial, i la gent ja no està per romanços “periodístics”.


Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes.

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

1 COMENTARI

  1. Crec que tens tota la raó! L’Ot ens ha decebut i calia que algú com tu fotés canya als que adopten aquestes actituds tan desmobilitzadores, desmoralitzadores i derrotistes! Gràcies per l’article!

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular