Dijous, octubre 28, 2021
- Publicitat -
Inici Articles El rotllo fiscalitzador de la llengua

El rotllo fiscalitzador de la llengua

Alguns esteu destruint la identitat catalana per servir a una imaginària República espanyola que com ja sabem no va dubtar mai en empresonar demòcrates ni abolir el català, com a forma de netejar catalans de la regió a l’est d’Espanya.

Quan jo estudiava, es feia una hora de català a l’institut, i m’he passat el 80 % de la meva vida personal i professional parlant el castellà, tot i que penso i sento en català no l’havia escrit ni llegit fins fa tres anys, quan vaig decidir, que jo era també la meva llengua, Des de llavors escric i llegeixo en català i només en català, per dues raons, primer, perquè necessito recuperar el temps perdut, i segona perquè he de trobar el meu espai com a individu català, que vaig anar deixant pel camí de l’espanyolisme, i en la lectura i l’escriptura de la meva llengua, he trobat la meva veu, la que surt de les meves arrels. I us preguntareu per què sent catalana i pensant en català, m’ha passat això?, perquè és fàcil d’explicar si veieu el que està passant fins i tot en les institucions. Ens han fet creure que som ocupants de casa nostra, que havíem de ser més sociables, que havíem de canviar al castellà a qui porta vivint a Catalunya quaranta anys perquè no el sap parlar perquè hem de ser integradors amb ells, mentre a ells els veus parlar amb la seva jove en anglès via Skype tot i que els costa, perquè només fa dos anys que l’estudien la, llengua de Shakespeare a l’escola d’adults, perquè és súper.

Si, sóc independentista perquè Catalunya és un país amb una llengua pròpia i per tant amb una cultura pròpia que necessita ser un estat on desenvolupar la seva idiosincràsia com cal.

Sóc nacionalista perquè vull que el meu país represaliat tingui un estat propi, i sóc catalanista, perquè m’he adonat que pensava com una espanyola, i això no seria dolent si servís per sumar cultura, sumar idees, perquè saber sempre alimenta el cervell, però no és el cas, i al final la meva llengua sóc jo, ni millor ni pitjor que un espanyol o un suec, ni millor ni pitjor que un colombià o un alemany, sóc jo, sóc només jo, i tinc el mateix valor com qualsevol altra persona del món.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es captura-de-pantalla-2020-11-25-154934-0.jpg

Som una minoria nacional on la llengua està sent utilitzada com a instrument delictiu per l’opressor, i fins i tot per la justícia de l’opressor. Es un tema absolut de discriminació, per un tema territorial. Ells ho saben i si no la cuidem, en dues generacions l’haurem perdut, i no de manera brusca i per la via de prohibir, que així és quan es genere rebuig al repressor, amb ganes de lluita i supervivència al represaliat lingüístic, sinó per la via de la deixadesa, de la globalització mal entesa, de la igualtat com a concepte, fixeu-vos que ja no cal dir allò de “hay que hablar como dios manda”, ja no cal, ara els partits d’esquerres canvien lleis per fer un país plurilingüístic, però no la dotaran d’eines per desenvolupar-la i seguiran fent el que fan al congreso de los diputados que és renyar i bloquejar a qui no parla castellà. Ells canvien la forma mai el fons. Per tant seguiran monopolitzant per fer un front comú, on només serem un número gris, això sí, amb els colors de l’arc de Sant Martí, però que col·locaran en compartiments estandar perquè puguis parlar en català, en llocs adients o no molestis i incomodis al castellanoparlant ofès, no fos cas i  ens diran que no val la pena discutir “si todos somos iguales”, o et trobaràs a l’alcaldessa de la capital de Catalunya dient en un vídeo espanyol que “Ella solidària habla en español para que llegue a más gente, pero que si entra un pregunta en catalan.. Pues me paso un momento al catalan y así de forma natural….” nem fent”……vale?

Doncs no Alcaldesa de la manipulació!! , oi que entenem que un transsexual, un negre, un jueu o un iemenita té els mateixos drets que qualsevol individu i que no s’ha de sotmetre a cap ideologia dominant?, perquè ho hem d’admetre amb la nostra llengua els catalans? La llengua ens representa com a país i també a qui se l’estima, visqui o se senti formant part d’un país que és, perquè vol ser. I amb això hauria d’haver-hi suficient perque siguem representats a totes les manifestacions dels drets fonamentals, SOM EL QUE VOLEM SER, i és per això que em rebenta que molts polítics utilitzin la llengua de manera populista, enganyant a la gent, i mentin des del govern català sobre com està de sa el desenvolupament de la nostra llengua en les nostres institucions, quan no és cert, mentre apel·len en castellà a la unitat antifeixista, com si aquests antics votants del PP no haguessin format part sempre de l’estat repressor.

La meva llengua és la meva vida, és com sóc i com em sento, i és la millor estructura per lluitar contra els extremismes que vulgueu evitar amb falses ideologies. 

Alguns esteu destruint la identitat catalana per servir a una imaginària República espanyola que com ja sabem no va dubtar mai en empresonar demòcrates ni abolir el català, com a forma de netejar catalans de la regió a l’est d’Espanya.

Menys unicorns, i més català #FrauColau!, que s’ha convertit vostè en el pitjor lerrouxisme de la història, la paparra blanca comuna que només xucla, i li diria que vigili que està a punt de rebentar de tant egoisme que gasta, però no oblidem que això ho fa amb permís de qui la va fer alcaldessa, el xenòfob Valls, i amb el llit presidenciable preparat del PSC/PSOE, el seu soci de govern a Madriz i Barcelona, i pròximament ho farà amb ER, ja sense la C de Catalunya i de Català.

Rufián, quina part de Catalunya, amb aquest  pacte de preacord pels presupostos, t’has venut avui en nom dels independentistes catalans, en  paraules castellanes ?  

Cada dia em recordes més a Manuel Valls, quan defensava les belleses de la seva ideologia socialista, mentre com a ministre d’Interior, donava ordre de l’expulsió de gitanos, sense perdre el somriure. 

Avui Gabriel has pactat amb el represor amb castellà, en la vostre llengua oficial, insistint en que això no et fa menys independentista i això es cert, no ho has estat mai. 

Article anteriorOPINAR
Article següent#EmRespons?-Manuel Puerto i Ducet
saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

1 COMENTARI

  1. Doncs sí…la dignitat no s’ha de perdre mai, nosaltres volem viure amb llibertat, de parlar llegir i escriure en la nostra llengua materna, el Català.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular

DREAM TEAM?

El Consell de la gent.

Sí se puede, Rufián?

KRLS.

- Publicitat -