Divendres, gener 28, 2022
- Publicitat -
Inici Articles El dret penal de l'enemic que Espanya no fa servir.

El dret penal de l’enemic que Espanya no fa servir.

El dret penal de l’enemic significa la suspensió de certes lleis justificades per la necessitat de protegir la societat o l’estat, contra determinats ”perills”. Tant se val de quin personatge sigui el concepte, i en quin any el va introduir, avui parlo només del concepte.

I els conceptes d’aquests pilars son:

  1. Anticipació del càstig; el punt de referència no és l`acte comès sinó un  acte futur.
  1. Desproporcionalitat de les sentències: les sancions proporcionades són desproporcionadament elevades en relació amb l’acte comès o el resultat nociu, es creen lleis especialment severes dirigides a la clientela d’aquesta ingeniería específica de control social ( delinqüents econòmics, terroristes,criminals organitzats, etc…)
  1. Flexibilització de certes garanties del procés penal que poden, fins i tot ,ser suprimides (com ara la presó preventiva sense terminis, la intersecció telefònica sense límit de temps), mitjançant la introducció de figures delictives específiques.
  1. Descripció vaga de delictes i sancions, de manera que l’Estat pugui sancionar com ho estimi oportú.

En aquesta línia l’enemic no és ciutadà i per tant no pot ser tractat com una persona per l´Estat . És un “perill latent”, i per tant un “animal perillós”.

pero no em feu cas, que jo només llegeixo foteses……

Dret penal de l’enemic

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular

- Publicitat -