- Publicitat -
Inici Articles Social El Consell x la República és, la nostra eina.

El Consell x la República és, la nostra eina.

Discurs llegit avuí a la plaça del Rei,

Sóc aquí per demanar-vos que us feu membres del Consell per la República i, si ja ho sou, que us presenteu com a candidates i candidats a l’Assemblea Ciutadana del Consell per la República.
Em dic Sara Sánchez i agraeixo que les meves amistats m’hagin deixat parlar uns minuts. Em trobareu al meu web saralidiaester.cat.
El moviment independentista està avançant perquè el poble no retrocedeix, però hem de retrobar la manera de materialitzar les victòries del primer d’octubre, del 3 d’octubre i del 27 d’octubre, amb un referèndum nítidament guanyat, una mobilització general que va fer sortir el Borbó a amenaçar-nos i una proclamació de la República Catalana encara vigent i per desenvolupar.
Però no podem perdre més temps, perquè mentre esperem un fals diàleg, l’estat espanyol repressor hereu del franquisme, no s’atura, i màquina noves fórmules per aturar-nos.


A això faig la crida avui: a donar força i representativitat a l’única institució que lluita per la independència que queda fora de les urpes de la repressió i que dóna validesa internacional als representants a l’exterior dels nostres drets.
Com fer-ho? Fent molt potent el Consell per la República, oferint-nos per ser-ne membres, oferint-nos per fer costat al seu president, MHP Carles Puigdemont, al seu secretari, l’Honorable Toni Comín, a Lluís Llach, Aurora Madaula, Jordi Pessarodona, o Guillem Fuster i tants d’altres, que l’estan convertint en l’eina que ens cal i a la que la repressió no pot arribar.
És per tant molt important que ajudeu treballant des d’aquesta eina. I si algú creu que no s’hi veu amb cor o que no pot aportar res, ha de saber que la sola pertinença, com a membres amb identitat digital republicana, + i la condició de candidats a l’Assemblea Ciutadana del Consell per la República dóna imatge de la transversalitat en ideologia, des del liberalisme a la socialdemocràcia i a l’esquerra, i també en edat, des dels 16 anys dels més joves fins a la seixantena de les meves amigues Àngels Martínez Castells, exdiputada al Parlament, de la Montse Martínez Seriol i de la Montserrat Domingo i Morató, de 78 anys, que han presentat la seva candidatura amb il·lusió i solidaritat.


També us he de dir que estic emocionada veient qui sou les persones que veniu a la plaça del Rei, i que és trist que els mitjans de comunicació no us donin la veu que us mereixeu. Per exemple aquí, en aquesta plaça on feu un acte setmanal que us hem d’agrair, com també ho és a #MéridianaResisteix on els nostres companys ho fan amb un format diari, des de fa més de 500 dies explicant la lluita i la defensa dels drets més fonamentals, i amb un afegit, què són una incomoditat per tots els governs, el de Catalunya i el de’Espanya, i amb una forta càrrega repressiva física i també jurídica, i amb imputacions a centenars de ciutadans que només volen expressar-se pacíficament.
I em direu, però és que a Meridiana aturen el trànsit!!
Doncs si, es fa, com s’ha fet durant anys en processos reivindicatius de tota mena. Tots sabem quin va ser el procés de La Canadenca i quantes alegries va donar als treballadors a partir de llavors, però tot té un preu i cal saber des de ja, quin preu estem disposats a pagar.

No defallim, no ens ho hauríem de permetre, ho devem als nostres ascendents, que s’hi van jugar i deixar la pell, i aels nostres descendents, amb els quals estem essent la baula que lliga passat, present i futur.
Per la identitat digital republicana, pel Consell per la República, per un ventall ben variat i divers, enfortim el Consell per la República i, amb ell, el nostre president, que tantes batalles guanya i guanyarà des de l’exili.

Moltes gràcies, i visca Catalunya…LLIURE!!

Barcelona a les 19 h, del 6 d’octubre de 2021.


Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular