Diumenge, maig 22, 2022
- Publicitat -
Inici Articles Social El Consell de la gent.

El Consell de la gent.

Agraïment especial a la amiga i fotògrafa Maria Jose Tintore @boiraintensa, per deixar-nos totes les imatges per complementar l´article.

Diumenge 24 d’octubre, vaig assistir a la inauguració d’una de les primeres seus dels consells locals, del consell per la república, a Nou Barris @CLxR_NouBarris. Va ser un acte molt emotiu i transversal, on es van voler reunir membres de la Junta rectora de Nou Barris i alhora candidats de l’assemblea com en Xavi Armengol, Ramon Gasulla i Santiago Rebull, i de diferents circumscripcions, com la Mariel Soria @MarielSoria7 candidata a l´Assemblea per Ciutat Vella. Amics i companys imputats de totes les branques repressives com per exemple en @NotXelj, representants d’Òmnium cultural i de l’ANC i polítics de diferents partits que també es van voler sumar des de Catalunya, com Toni Castellà Portaveu polític de @DemocratesCAT, i membre del Govern del @ConsellxRep, Elsa Artadi, diputada de @JuntsXCat. Regidora i presidenta del Grup Municipal de @JuntsxCatBCN a l’Ajuntament de Barcelona, o de l’exili com el vice-president del Consell per la República Catalana i eurodiputat per Lliures per Europa, Toni Comin, o l´exconseller Lluís Puig.


Són importants aquests esdeveniments, perquè creen un vincle més enllà de les ideologies que tothom té i que són respectables. En aquest cas el front comú que jo vaig trobar va ser que és inútil seguir dins d’Espanya, sent com és, i que és impossible del tot, que canviï. Per tant aquí es poden assentar unes bases, fins ara sense explorar, de persones que tampoc d’entrada potser no estaran dins del Consell, però tampoc en contra, ni de costat.
També vaig trobar molt interessant que alguns conflictes entre moviments, poden arribar a ser divergents, només en les formes, però que no ho són en el fons, i en cap cas socialment. Per tant, cal defensar el Consell, sense malfiar del veí, i com una sola veu, en defensa dels drets fonamentals, amb l’obligació d’exercir-los si ets càrrec públic, i de pressionar a aquests càrrecs, com a ciutadà, i anar a una.

Elsa Artadi, Xelj, Jorge de @ChalecosAmarill i Sara Sánchez.


Centrem-nos doncs, en il·lusionar i vestir aquell futur que vam votar el primer d’octubre de 2017, i que facin la seva , amb tot el dret del mon, els que tenen altres idees pel país. Ambicions, que mereixen tot el respecte però que no tenen res a veure, amb la independència de Catalunya.
Necessitem xerrar més, fustigar-nos menys i fer un front comú. Amb tots i entre tots el que entenem que el camí es fora de l´estat espanyol. Ningú es mig independentista, com ningú esta mig divorciat. O ho vols estar i ho estas, o no. Prou de manipular conceptes.

Companys de #Meridiana Resisteix i Roger Español.


Com vaig creure entendre del discurs de l’Elsa Artadi, la regidora de JuntsxCat a l’Ajuntament de Barcelona i portaveu del partit a l’acte d’inauguració va explicar que per ella la independència no és una qüestió de banderes, ni de supremacisme, és qüestió de cultura i voluntat d’un poble que vol governar-se a si mateix, que creu que té els mateixos drets democràtics que tenen altres pobles, i que aspira a viure amb tranquil·litat la seva llengua, els seus costums i poder-se gestionar com estat independent, en forma de república. Després, la ciutadania amb el seu vot democràtic decidirà quin és el sistema de governança que vol tenir, posant una papereta, a l’urna.

Ara digueu-me quin partit democràtic de tot l’arc parlamentari no signaria aquestes paraules, i analitzeu per què no ho fa. Jo personalment el que veig és un desig democràtic sense ideologia amb valors democràtics, desitjant governar-se amb democràcia. I aquest desig de decidir està dins de tots nosaltres, i ens ho impedeix un estat repressor amb una justícia retrògrada, autoritària, que és l’arrel de totes les branques del sistema espanyol. Això no ho canviarà un govern diferent, ni ho podrà seguir invisibilitzant Europa.
Hem d’estar preparats, i per què el lloc per fer-ho, com hem anat veient, i no hi ha un altre, és el Consell PER la República, que desitjo que ben aviat es digui, el Consell DE la República, format per un exèrcit social empoderat.

Agraïment a qui va fer possible aquest primer acte efectiu i visible, demostrant que l’espai funciona, i que es farà més gran. La prova evident, es què el Consell, suma.

Pd. M’agradaria explicar-vos una idea que li vaig escoltar a l’amic JDD de #MeridianaResisteix, en aquestes converses que com he dit abans van ser prou interessants dins i fora del local, i que diu així: “Si volem avançar més de pressa, cal trobar la manera de generar recursos econòmics per llogar locals CLxR, i o finançar accions. Una manera podria ser, fer una aportació anual de 12 €, 1€ /mes, a condició que ho faci tothom que està registrat. Aquesta quantitat podria variar, segons les circumstàncies de cada Consell Local”.

Manel Barceló, actor i Mariel Soria, candidata a l´assemblea per Ciutat Vella.

Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí) per 3€/mes

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

2 COMENTARIS

 1. M’encanta la tria de fotos que has fet. La maioria son las mateixes que jo he triat per fer un Tweet i un Insta sobre transversalitat.
  El teu “aprenentatge” relatiu a coincidència en la visió dels problemes i posible divergència en la solució va ser una frase que va dir la Montse i que em va agradar molt, tu no hi eres o sigui que sembla que “estava en el aire”. Realment va ser un acte d’aquests que deixen penjada al anima.

  • Moltes gràcies Maria José, realment va ser un acte, que espero sigui referent del que ens espera.
   I ha estat difícil escollir les fotos, perquè totes les que vas fer diuen tantes coses…

   Un plaer com sempre.

   Sara Sánchez 😘✊

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular