Diumenge, gener 23, 2022
- Publicitat -
Inici Articles Social El circ de les puces, per Marta Balcells Calatayud

El circ de les puces, per Marta Balcells Calatayud


En un circ de puces, un nen s’acosta al domador i li pregunta com va aconseguir
domesticar-les.
El domador de les puces li explica el procés de preparació:
—Primer es posen les puces en un recipient, que podria ser un pot de conserves o un got transparent, i a continuació, es tanca la part superior amb una tapa de vidre, millor transparent, així les podem veure durant tot el temps d’entrenament.

Les puces intenten sortir amb totes les seves forces, perquè volen escapar, però en saltar es topen de cara contra la tapa de l’envàs i es fan mal. Llavors les puces aprenen a què han de deixar de saltar alt, per a no fer-se mal i comencen a fer salts més petits.
Després d’una setmana d’intentar saltar per sortir del recipient de vidre, el seu millor salt és només ja de 5 cm, i mai més faran un salt més alt.


—Fins i tot i quan els hi retirem la tapa de vidre o fins i tot si les deixem en llibertat, mai més podran fer salts superiors — diu el domador — Aquest insecte que era capaç de saltar 1,68 cm, ara ja només farà salts màxims de 5 cm.

—Que tenen algun problema en les potes??—el nen li pregunta al domador.
—No, cap problema a les potes, el que passa és que els hem integrat en la creença que no poden saltar més enllà i que si ho fan, es faran molt mal.—explica el domador— De fet el que hem fet, es posar-los la por al cos.
A algunes les deixem sortir de tant en tant perquè estan tant perfectament ensinistrades, que tornen per la seva pròpia voluntat al circ.—segueix explicant —Però nosaltres no som puces, podem trencar el sostre de vidre encara que ens fem mal, perquè escapar tindrà la seva recompensa, i si unes es fan mal, que descansin i que altres agafin el relleu… sóm molts per a saltar, i continuar trencant la tapa de vidre.
Però el primer pas és guanyar la consciència necessària, de què encara que ens hagin posat una tapa, entre tots la podem reventar, i fent-la saltar pels aires.

Aquest és el circ de Catalunya, i tots coneixem als domadors.
Ens han fet creure que ens farem mal si saltem, i no només això, sinó que si anem pel nostre compte, i ho aconseguim, ens trobarem sols i aillats com a violents, davant uns domadors amb porres i fuets, i per tant i pel nostre bé, és millor que estiguem en el pot de vidre i amb la tapa posada.
Esquerra, PSC i Comuns, ens volen fer creure que és pel bé del país i del poble, però en realitat és per al bé d’ells, perquè així no els molestem. Ens tenen callats a casa, mentre ells imposen mesures impopulars, i tot i que saben que durant un dia o dos hi haurà queixes i petites manifestacions, serán reduïdes per la repressió, que la minsa revolta quedarà en res i ells seguiran amb l’estratègia.
Ens volen fer creure que una minoria, té més importància que una majoria, i diría que
és en l’únic país “democràtic” que passa això. Aquí, en aquest estrany país, per a ser majoria necessitem ser el 80%

I jo us pregunto…. ens quedarem en el pot, o
prendrem consciència que tenim el poder i si volem podem?

Jo vull saltar…i tu?

Marta Balcells Calatayud, Coach evolutiu

Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes. Amb la subscripció rebràs capítols de la novel·la Mémé, articles en exclusiva i un resum setmanal.

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular

- Publicitat -