Diumenge, maig 22, 2022
- Publicitat -
Inici Articles Repressors El catolicisme polític d'ERC, contagia al PSOE.

El catolicisme polític d’ERC, contagia al PSOE.

Si una cosa va quedar confirmada ahir dissabte al FAQS, és que el catolicisme polític existeix i està molt present.
Mossèn Ábalos, ens va donar el sermó convenient, de què un cop els polítics independentistes en general, han passat pel purgatori (judici i presó) han estat “perdonats” i se’ls intenta rehabilitar perquè puguin tornar a la vida normal, a l’autonomia contribuent i complaent amb els governs de torn espanyols.
El problema que veuen en les sessions de rehabilitació, és que hi ha un punt d’inestabilitat i que és la d’un polític , l’anomenat “prófugo satánico” que no es creu aquest catolicisme polític, i que es diu Carles Puigdemont.
És així com es planteja la taula de diàleg, uns la basteixen d’homilia, i els altres disposats a acotar el cap, com l’única mesura possible per no prendre més mal. És evident que un cop admesa la culpa, el següent pas és l’escenificació beatificada del pacte i a qui la imatge del president legítim surtin lliure i sense càrrecs de les presons d’Alemanya i Sardenya no ajuden en la trama que ens ha vingut a vendre al FAQS el valencià Ábalos, l’exmà esquerra que Pedró Sánchez fidel només a si mateix, es va ventilar en quant va tenir oportunitat.
Ja no se li escapa a ningú que la CCMA s’ha convertit en la casa de déu nostre senyor, on el 50% de les homilies tertulianes son per explicar” que el maldito no tiene cabida en la casa de Dios” i el 50% dedicat a fer-se autoexorcisme, per desprendes del maligne.
No és difícil d’entendre, ho recordo bé que quan era petita
anava a un col·legi de monges, i utilitzava la confessió per escapolir-me d’alguna classe en especial o d’un examen quan el capellà passava per l’aula i preguntava si alguna alumna s’havia de confessar. És evident que per ells la salvació de la meva ànima amb els 5 o 6 anys que tenia en aquell moment era més important que les notes escolars de la penitent, que per cert no tes que eren de notable. Un cop al confessionari, em dedicava a mentir al confessor per allargar l’estona de tornar a classe a fer l’examen o potser no era un examen i era la classe de matemàtica, assignatura que no he aprovat mai, sóc de lletres.

El fet és que de ben petita vaig aprendre el circuit de la penitència si volia aconseguir alguna cosa de les monges, en la ben entesa que elles utilitzaven la meva culpa, per manipular les meves idees. Com es pot evidenciar, no ho van aconseguir.

I per tant detecto al moment aquesta manera de fer, una manera que va començar Oriol Junqueras al capdavant d’ERC i que li ha donat molts vots. Recordeu com Tardà va començar sent la bèstia negra del Congreso i va acabar sent el diputat preferit dels parlamentaris espanyols. Gabriel Rufián porta el mateix camí i curiosament aquest homentage, els dóna vots independentistes, que els utilitzen per rendir-se davant una falsa taula de diàleg.
Increïble les vies que té nostre senyor per aconseguir la salvació del poble!
El més curiós de tot és que el PSOE i Pedro Sánchez està fent el mateix que ERC. Utilitzen aquest to, de mitja veu, paternalista, posant la culpa al seu interlocutor, i posant-se ells en l’altar que creuen els correspon, amb el cinisme de qui sap que els ciutadans no tenen retentiva, i no recorden que ell no compleix res del que promet, i viu amb una obsessió, mantenir-se en el tron de l’Olimp.

El Sr. Ábalos va fer el sermó de la muntanya ahir dissabte a la nit al FAQS, un missatge directe al cervell i a l’ànima dels espectadors, de què acceptar la culpa és el camí de la ben entesa, com a mesura per rebaixar la força que la detenció i la posterior entrada a presó i l’alliberament quasi immediat al president Puigdemont, i al Consell per la Republica. Però ja us dic jo que si un dia extradeixen al MHP Puigdemont no tindrà cap mena d’indult ni seran 13 anys de captiveri. Recordo quan el meu avi em va explicar que va retornar del camp d’Argelers a Espanya perquè Franco va prometre que no hi hauria cap càstig pels republicans que no haguessin comès delictes de sang i en quant va travessar la frontera catalana, el van enviar per via  directe al camp de concentració de Tarragona.

La Taula de diàleg és una farsa perquè en cap moment està a la taula, ni l’amnistia ni l’autodeterminació de Catalunya, per tant tot el que es pugui parlar són, tràmits autonomistes.

Diu Rufián que la taula és l’única sortida al conflicte. No ho sé, però de moment aquí hem perdut totes les batalles, i a l’exili, les estem guanyant  totes.

Recordeu quan els magistrats no volien deixar en llibertat a Cuixart perquè seguia amb la seva ideologia? I creieu ara que Jordi Cuixart manté la seva ideologia, o potser l’ha canviat?
Fer-nos preguntes del que passa és sa, i hauria de ser un exercici diari. Crec que el purgatori és la pròpia vida, una lluita incansable per ser i com ser-ho i cap ideologia política o religiosa ha de sotmetre a les persones a decidir el seu present i futur.
I cap cel o infern, decidirà pel MHP Puigdemont i eurodiputat al Parlament Europeu sobre el que ha de fer. Ell ja  ha dit diverses vegades que no fer efectiva la independència de Catalunya va ser un error. (Jo crec que veient el que tenia darrere i als costats, no podia fer un altra cosa) Tampoc crec que sigui Déu a la Terra, sinó un polític que va decidir anar a exili per seguir lluitant amb allò que creu, i que com dic molts cops no és el millor, però ara mateix és el millor que tenim, que és molt diferent. Sóc pràctica i em remeto als fets i l’únic que ara mateix i des de fa tres anys té en escac a Espanya, es diu Carles Puigdemont i Casamajó. I Ábalos que digui missa.


Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular