Diumenge, gener 23, 2022
- Publicitat -
Inici Articles Eixamplar el vostre territori.

Eixamplar el vostre territori.

Cada vegada que escolto la frase, “jo no en sé de política” o “mire, jo de política no entiendo” se’m posa la pell de gallina. Tanco els ulls i intento calmar-me per no dir una de grossa, que ser després me’n penedeixo. Vatua a l’olla!!


No m’estranya que els ciutadans hagin pujat literàriament en aquest mantra de què la política és cosa dels polítics, perquè així ells, sense la nostra supervisió puguin fer mans i mànigues o els que els doni la gana. I no Sra. Maria!! La política és que vostè es llevi un cop jubilada- si és que ha tingut la sort de tenir gràcies a les “polítiques socials” i noves lleis que hem votat, perquè han lluitat als carrers on potser vostè s’ho mirava des del balcó-, perquè entre tots vostè, pugui gaudir d’aquesta prestació – i així ara pugui negociar amb els seus fills, que marxen a treballar i no tenen diners per un cangur tot i treballar tots dos, o qui porta els nets a l’escola, o quin tipus d’alimentació han de prendre i quantes hores els podrà portar al parc a jugar, perquè si Sra. Maria, la política, és negociar.

Vostè negocia quan va a plaça i després de demanar 200 g de pernil, la dependenta li ofereix el culet que queda de la peça a un preu ridícul. “Per rematar” dirà, i vostè per una mil·lèsima de segon raona primer, si és un bon preu i segon si ho pot permetre i un cop feta la reflexió, i valorar els pros i contres, ho decidirà acceptar o no. I això, és fer política.

També ens han fet creure que la política és carregosa, complicada i enrevessada, i ens l’han vestit de paraules complicades i de vegades de difícil enteniment de manera intencionada amb la voluntat que quedi reduït a cercles més petits i per tant amb voluntat de separar a la ciutadania de les elits que si saben que han de fer. Doncs res com el Google per preguntar el que no sabem.

El que si hem de saber, és que el ciutadà té deures SÍ, però tants o menys que drets, i aquest tenen fortalesa de què qui fa la política en centres públics té l’obligació explicar que està fent i perquè, però vostè Sra. Maria com a part d’aquesta política ciutadana, ha d’estar involucrada, perquè els que faci o digui repercutirà si o si en la seva vida, però també amb la dels seus fills i néts, moltes generacions han patit i mort, Sra. Maria perquè vostè ara pugui votar fins i tot amb la desgana que li veig a la pantalla. Perquè dones que van decidir que eren igual que els homes i van fer política, no només van ser torturades perquè vostè pogués votar o no, i no només per la policia, els governs, sinó també per les seves famílies, perquè diuen sentir-se avergonyits de què una dona fes política, evitant explicar a aquella dona valenta que no acceptava la submissió, que ella cada dia feia política social fregant, anant a comprar, rentant la roba i cuida’n els fills amb el millor que trobava, perquè aquella família, la seva, tingués davant la comunitat, les millors condicions. Així que no em serveix el que diu Sra. Maria, i no accepto aquella cara d’amargada davant del micròfon de la tele, dient que ella no entén de política i que això no va amb ella.

I si no t’agrada que està fent la política en la teva vida, potser tu ets la culpable de mantenir la farsa.

Celrà: Al centre cívic La Fàbrica , celebració del primer Congrés de Piulaires per la República Catalana.   532#Manel Lladó

No és tan difícil, aplica el sentit comú, i em direu a què bé avui tant parlar de la sra. Maria?? Doncs a què recordo i molt be com va començar tota aquesta farsa i ja que estem en campanya electoral, perquè ho estem veient el  gir partidista  d´alguns que diuen que la confrontació intel·ligent “ara no toca”,   m’ha vingut al cap que  el dia 01/09/2018 en el primer Congrés de tuitaires per la Independència, a Celrà i davant de 800 persones , el sr. Rufian va parlar de “política” i de la sra. Maria.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es anotacion-2020-09-02-132049.jpg

Va deixar de manera clara, que la Sra. Maria que mira Antena 3 i per tant només sent la versió de Susana Grisso i Raventós (si, és filla de les caves Codorniu), que diu que el Pujol és el del 3% i que PDeCAT és convergència i convergència és de dretes i si ERC estava amb ells és que serien el mateix!! Rufian com a bon missioner tenia el deure de “salvar” de la corrupció convergent a la Sra. Maria (suposadament inculta votant de COMUNS o del PSC) de les grapes de l’unionisme però també de la dreta catalana burgesa (amb la que ells havien construït el Juntsxsi) i instruir- la cap el partit progressista en aquells moments, ja menys independentista i més republicà d’esquerres i per tant ERC havia de fugir de les grapes del PDeCAT o ells també estarien intoxicats.

Doncs bé, ara els convergents s’han repartit per altres indrets i ERC vol ser la casa comuna convergent de l’autonomisme catalanista, el seu somni humit convertit en realitat, d’ençà que van fer fora a tot al que fes olor de independència (la marxa d’Àngel Colom i Pilar Rahola al PI) i la sortida de Carod Rovira, o fins i tot avui l’exvicepresident Oriol Junqueras, que ho ha deixat molt clar, vol peix al cove i a missa diumenge fins que es giri la truita, o sigui, mai.

Això si sra. Maria, llegeixi més i no miri tanta telescombrerias que és perjudicial per la salut.

Dir-li també al vicepresident JUNQUERAS que això no és eixamplar la base, això és EIXAMPLAR EL VOSTRE TERRITORI AUTONOMISTA, perquè només un home vençut pot dir que la confrontació democràtica intel·ligent és anar a perdre, a no ser que en lloc de ser un home vençut, sigui un home comprat.

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular

- Publicitat -