Diumenge, gener 23, 2022
- Publicitat -
Inici Articles COSTA NORD-EST

COSTA NORD-EST

Cal preguntar-se per exemple, si creieu que s’ha activat algun tipus de mecanisme d’alerta quan Josep Costa va anunciar que no participaria de les Primàries de @Juntxcat, i aniria per lliure.

Com tot a la vida, les paraules per si soles no ho diuen tot , si no van acompanyades del sentit que se’ls hi vol posar i de l’entorn ortogràfic adient.

Per exemple, si mirem el títol de l’article d’avui, possiblement estareu pensant que vull parlar del Nord-est dels EUA que limita al nord amb el Canadà, a l’oest per l’est mitjà, en el sud amb el sud-est, i a l’est amb l’oceà Atlàntic. La seva major ciutat, la ciutat de Nova York, és també la ciutat més gran i amb l’àrea metropolitana més gran dels Estats Units. El Nord-est és la regió més rica dels Estats Units d’Amèrica. 

I anirem directes aquesta definició, perquè és la primera que ens ve al cap però també la que té més visites si mires a Google, però també trobem infinitat de costes nord-est de qualsevol país o nació, a mesura que aneu passant pàgines de cerca.

Però el que no trobareu ni fent clic 1.987.435.654 vegades a Google, i així explica la minoria nacional que som, és que només nosaltres podem entendre què signifiquen aquestes dues paraules, si els hi posem el context adequat, el nostre.

Costa.– La costa és el lloc on la terra s’uneix amb el mar conformant un espai singular de relleu, però en el meu article d’opinió d’avui, és el  cognom d’algú que fa temps treballa per la independència de Catalunya, un “pedra picada” que diríem, que significa que és un polític i un jurista eivissenc, amb una formació contrastada que el 1993 va participar del naixement de les seccions locals d’ERC i de les JERC a la seva illa natal i va ocupar el dissetè lloc en la candidatura de Junts per Catalunya per a Barcelona i és diputat a la XII legislatura, disposat a combatre amb la llei europea a la mà, al represor estat espanyol. Però que ara difamen i acusen com a un kumberjent de tota la vida, o com a soci de la extrema dreta com veieu aquest dies .

Nord-Est.– Es una part del territori ibèric que a dia d’avui dona molts ingresos a la empresa nacionalista espanyola, però que tot i així segons Jaume Alonso-Cuevillas política i judicialment “Espanya ha perdut el nord i perdrà el nord-est” i “La independència de Catalunya és imparable”

Em refereixo avui a la ortografia com amb l´ordenança de les paraules que vomiten mitjans de comunicació al servei de partits aliats amb el deep state espanyol fent servir primer rumors, desprès mitges veritats, i finalment suport indiscriminat a piulades de certs sectors de l’independentisme anomenat “processisme pragmatic” que només demostra que el periodisme ha desaparegut i que només son persones que escriuen al dictat dels que manen, sense saltarse ni una coma, perquè és significatiu el que ha passat aquest dies assetjant a un polític que va entrar a un debat on ja s’ha explicat per activa i per passiva que en cap cas s’havia anunciat que participava ningú de la extrema dreta, i que ell no hi era quan la gent es va identificar. 

Per ser una bona cuinera, i més en aquests temes de política, cal deixar que els ingredients i els sabors facin la seva feina, i per entendre que ha succeït aquests dies enrere, estiguem atents de com s’està coent el sofregit i prenguem paciència informativa, per què veurem molt de fum i poca brasa, de moment. També és important activar ulls i orelles que això només comença.

Cal preguntar-se per exemple, si creieu que s’ha activat algun tipus de mecanisme d’alerta quan Josep Costa va anunciar que no participaria de les Primàries de @Juntxcat, i aniria per lliure. Jo vaig tenir la sensació que faria més feina fora dels lligams dels partits i d’un parlament completament segrestat i en mans de persones incompetents, i prop del Consell per la República amb l’equip judicial europeu des de Waterloo de manera més estreta.
Com va dir el vicepresident Junqueras en el 2017 “En els dies vinents haurem de prendre decisions que seran difícils d’entendre”, i  jo afegiria que a alguns potser se’ls hi ha anat una mica de les mans.

El que és cert és que de fa uns dies la cúpula ERC està molt neguitosa i és per estar-ho, és inacceptable com porten el tema de la Covid-19 de Benestar i Familia amb les Residencies d’ancians, Ensenyament i Salut, com la manca de professionalitat del portaveu d’ERC al Parlament de Catalunya Sergi Sabrià  davant una periodista, però repeteixo, alguna cosa o algú ha fet saltar les alarmes a Can LLiri.

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular

- Publicitat -