Diumenge, maig 22, 2022
- Publicitat -
Inici Articles Repressors COM TENIM EL PLA B?

COM TENIM EL PLA B?

Han passat quatre anys des de la declaració d’intencions que vam fer els catalans, el primer d´octubre que vam guanyar la majoria independentista. Crec que ara és el moment de fer una valoració de danys, i balanç del projecte.
És cert que es va fer una declaració d’independència, i és cert també que es va poder demostrar com l’estat espanyol exercia la repressió a una minoria democràtica, i que van poder veure gràcies a l’era digital, milers de milions de persones al món. I és cert també, que no ho vam aprofitar.
És cert també que la por, l’enveja, la manca de voluntat política, o simplement per la responsabilitat mal entesa d’uns, l’obediència mal gestionada d’altres, o la falta d’iniciatives pròpies per excessiva dependència als líders, no va quallar en una ràpida efectivitat d’aquesta independència.


També és cert que cap independència has estat ràpida i democràtica, si les dues parts no s’han posat d’acord. I la història ens explica que les independències que es van haver de lluitar, ho podien haver fet d’una altra manera vista en perspectiva, però el cert és que en això no hi ha un manual de ruta explícit, i que et doni rèdits a l’instant.


De la valoració de danys, si haguérem fet efectiva la declaració d’independència no existeix perquè no la vam executar, i per tant, no podem valorar amb guanys o en pèrdues físiques, econòmiques i socials, una situació què no ha succeït. Per això hem de valorar on som i quins beneficis hem tret en aturar-nos, uns per anar reculant i d’altres per agafar embranzida.

Aturar-nos i donar passes enrere per sostenir almenys allò que teníem, està resultant impossible de sostenir perquè evidentment els nostres adversaris han après de les nostres debilitats, que són moltes. Una d’elles és dedicar temps i esforços a explicar les tàctiques pròpies i molts cops, fer-ne espectacle.
Els que s’han volgut aturar per agafar l’embranzida, pensant que altres si apuntarien, tampoc els hi està resultant beneficiós, perquè estan deixant passar un temps valuós, que només beneficia a qui té la paella pel mànec.
Diria que més que eixamplar pel no-res, el que cal és sumar allò que ja teníem, i sabent que tot i que no eren flors i violes, ens va fer arribar a un punt de no retorn, que ningú va imaginar ni per un moment. I aquí és on volia arribar.
Aquests dies estem veient notícies impactants de com no només Espanya no es vol reformar sinó que els que tot i no sé majoria feien veure que ho intentaven, ahir ,van tancar definitivament la porta, a qualsevol possibilitat.


Estem en un estat antidemocràtic, amb unes estructures d’estat perillosament ancorades a l’extrema dreta, i des d’ahir demostrable en dos punts per mi, definitius i concloents.
El primer punt va ser quan el TC de la ma del PP, va fer un gir de 180 graus, davant les expectatives de l’independentisme.


El segon punt és que aquesta estructura poc democràtica està sostinguda i votada desde ahir per una esquerra que era suposadament federalista, i que sembla va obrir-se a debat i per tant, la taula de diàleg, en aquell únic punt, podia tenir algun tipus de sentit, però això, com hem vist treballar al PSOE i PODEMOS, no passarà mai. La falsa esquerra federalista i la inexistent extrema esquerra que no és més que un bastó de l’unionisme, han signat, amb la dreta i l’extrema dreta, llençar definitivament a la cuneta la poca democràcia que s’agafava amb pinces, i que brandava democràcia plena de l’estat espanyol, per les ambaixades de mig món.

Dues noticies molt greus, que tanquen definitivament la taula de diàleg:

  1. El TSJC aplica la ‘doctrina Forcadell’ per processar la Mesa de Torrent.

El TC tombarà sistemàticament totes les lleis aprovades al parlament de Catalunya per la majoria independentista, i el TSJC estableix jurisprudencia, deixant clar que en el parlament tampoc es pot parlar, ni es pot deixar parlar, sense la benedicció dels tribunals inquisidors.

i 2.-

El trencament per part d´Espanya, de la mesa de diàleg ja es un fet, i per tant el pacte de dos anys que tenien el dos socis de govern de la Generalitat de Catalunya esdevé nul, per incompliment d´una de les parts, la espanyola.
Davant la mínima possibilitat d´un evident impossible federalisme, les forces ADNeístiques han activat el seu pla B, de la “UNA, GRANDE Y ESPAÑOLA,” i han tancat files. Ells, han utilitzat altre cop “el ATADO Y BEN ATADO” i nosaltres, hem d’activar de manera urgent, el nostre pla B, o ens faran desaparèixer en un tres i no res.

El tenim aquest pla B? això, estimades seguidores i seguidors, mereix un altre article.


Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular