Divendres, gener 28, 2022
- Publicitat -
Inici Articles Castellanitzar TV3, catalanitzar TVE

Castellanitzar TV3, catalanitzar TVE

I si us dic que… castellanitzar TV3, catalanitzar TVE, és un model tripartit, que em direu?

Fa mesos que sense voler vaig donant puntades de fil sense ser-ne conscient en diversos articles, a mesura que anem veient com canvien els models de continguts de les programacions i a mesura que passen les setmanes o els mesos. Però vet aquí com apareix un article al Nacional.cat, on l’entrevistat i flamant presentador del nou espai de debat és en Xavier Sardà que ja fa setmanes, treballa amb aquest bon rotllo empastifat i antic que gasta, convidant a independentistes professionals dels mitjans audiovisuals i escriptors novells amb un futur prometedorscom @corey_cat o @gerardsese i d’altres, que no tenen cap finestra d’oportunitat a cap TV catalana i menys pública, i són convidats al programa del senyor dels gallifantes, que amb el flamant títol de “Ombrim fil”, on més que escoltar-los, el que fa és portar-los a plató perquè en facin ironia els Cuní, les Ribó i els Ollé de sempre, els de tota la vida, amb la finalitat de fer veure com tot el que vomita aquest govern tant progressista però més repressor de la història de la fictícia democràcia espanyola – a fer veure que són multiculturals, quan en el Congreso de los diputados, que hauria de ser la casa de tots està prohibit fins i tot dir, bon dia, i quan ho verbalitza qualsevol diputat català, basc o gallec els hi surt a la resta i principalment a la presidenta, una mena d’urticària verbal.

I no, aquí, en aquest espai el que es fa és parlar-ho tot en català i fer la sensació que aquí si, en el programa de Sardà es pot parlar de tot, amb la sort que els debat polític el va ensorrar i es va haver de reinventar, amb altres temes, perquè no tot val. I és aquí on mentre que cada vegada les oportunitats de parlar català a TV3 es van reduint, si més no, ja és una norma no escrita que a tots els programes en hora punta o de tertúlies de TV3 com #PlantaBaixaTV3, #totesmoutv3, #mes324 #ElsMatinsTV3, #FAQSTV3, etc., es demana opinió a especialistes exclusivament de Madriz, o des de Madriz autonomia, amb castellà, i si és un expert català, normalment o que han viscut molts anys a Catalunya, o que són de Catalunya, però castellanoparlants que viuen allà.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es captura-de-pantalla-2020-11-02-100415.jpg

De fet si us fixeu, ja no tenim experts de cap idioma més que no sigui l’espanyol i espanyol d’Espanya, res d’accents. Per això no tenim mai a un @SusodeToro1 des de Galícia o al ja català i independentista @ramoncotarelo des de Girona. En el fons és el mateix que succeeix amb la religió a Catalunya en l’escola laica, d’un govern laic, d’un a país suposadament laic, que ensenyen ara religió de l’islam perquè no podem treure la religió de Franco, amb la llei de Franco amb el govern més progressista de la història de l’imperi repressor, suposadament de republicans laics. La equidistància del poder, en diuen.
I tot d’una apareix en la pàgina d’EN BLAU, el titular que diu “Xavier Sardà, líder d’audiència, amenaça TV3 i tem “Si ningú ho evita, seguiré” que com explica, el debat de TVE del dijous ha liderat amb una audiència majoritària dels catalans amb un 11%, amb OH SORPRESA!! Amb el convidat malèfic, l’epidemiòleg polititzat Oriol Mitjà, acèrrim enemic d’ER, segons tots els mitjans i només superat pel Programa “Persona infiltrada” de TV3.

Ara al doctor Mitjà l’estan passejant per les tertúlies espanyoles, no pel que explica que és molt important per les nostres vides, sinó perquè és famós per ser menyspreat pel govern independentista, al no només ja no fer-li ni cas, sinó que després de convidar-lo a una reunió d’experts amb el govern català, el van vetar.!! Si si, el partit que vol ser hegemònic a Catalunya, veta a l’epidemiòleg que ha participat fa uns dies en el tercer fòrum mundial de #PremisNobel, on es fa molt evident que és molt urgent que ens fem el #TestAntigenPanbio, i no sé on té el cap aquest govern!!

Però mentrestant la castellanització als nostres mitjans serà continuat, i així a poc a poc no seran tan estranyes les paraules de la diputada Sonia Serra, dient que – “Cataluña tiene una lengua oficial que es el español y dos lenguas cooficiales que son el catalán y el aranés. Yo soy filóloga. Eso de ‘lengua propia’ es un engendro nacionalista”- Sonia Serra, diputada de C’s al Parlament de Catalunya.
2 de febrer de 2020.

La porta com sempre vindrà dels nostres, dels que no hem sabut fer la feina, intentant exemplar base amb aquells progressistes, que darrere de la façana d’esquerres, han blindat durant anys el sistema del “atado y bien atado”, on ells també, s’han beneficiat, com ara fa el Sr. Sardà, i si no pregunteu-li ara, a la jutgessa jubilada Carmena, que creu que la gent de Vox és magnífica!!! Estem a dues passes a què digui -que el catalán es un engendro nacionalista-. Però no patiu, que ho podrà dir en un debat obert a #obrim fil, on els Cuní, les Ribó i els Ollers de torn, faran disbauxa del tema i fins i tot tornaran a convidar als companys professionals independentistes @acorey_cat i a @gerardsese a què ocupin un petit espai per fer veure entre riotes falses, que TVE és un espai plurinacional i pluricultural, mentre a casa, a TV3, ens adonem que la Sra. Manuela Carmena, la tenim com experta tertuliana setmanalment al #PlantaBaixatv3 de l’amic “Rastrell”, parlant com experta sobre temes importants de Catalunya o per Catalunya, durant 15 minuts, en castellà, és clar.

I mentrestant Rastrell, als EEUU, que es veu que es molt important el que passa allà i ell es un expert. Ell i la Cristina que es veu que un presentador es poc.

Això rai, la casa es gran!

Aquí com veiem tot segueix igual, Oriol Junqueras oferint – diàleg pur i eclesiàstic, mentre els seu equip, la cúpula, vomita sectarisme i estratègies gens lliristas per telèfon. – i oferint-se com anyell al matadero, per quatre vots més.

Poc ens passa.

Article anteriorMATRIOSKAS
Article següentChacon, la candidata del NO.
saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular

- Publicitat -