Divendres, gener 28, 2022
- Publicitat -
Inici Articles Queixa Càncer Vs Covid-19

Càncer Vs Covid-19

Les notícies que estic llegint estan sent demolidores. I no sols per les notícies en si mateixes, (que segur la meitat, no són veritat i ens amaguen  la realitat) si no per tot el que escolto i veig en el meu entorn.
Segons Redecan ( Xarxa espanyola de registres de càncer) es pronostiquen 276.000 casos més de càncer per a aquest 2021.
Segons La Vanguardia, la covid-19  retarda el diagnòstic de càncer d’unes 55.000 persones.
I així podríem seguir…
En els últims mesos no deixo d’escoltar persones del meu entorn o conegudes que pateixen càncer. I no persones majors, no, gent molt jove.

I jo em pregunto; Què està passant?


Ho diré clar, des del començament de la pandèmia per Covid-19, els tractaments i diagnòstics s’estan retardant considerablement. Els pacients que han vist el seu tractament o el seu diagnòstic retardat per la pandèmia només 1 mes, tenen un risc de mort d’un 13% més, i un retard de 12 setmanes puja fins a un 26%,  i la major part dels casos, per la suspensió de l’activitat assistencial durant aquest període de temps i per la por d’acudir a un centre hospitalari per a no contagiar-se de coronaviru

Segons el sistema de vigilància de la grip, fins al 10 de gener s’han detectat només cinc casos de virus de la grip entre 2020-2021 estenent-se també a Europa i la resta del món, però en la temporada 2018-2019 la grip hauria causat:

  • 490·000 casos no greus d’infecció respiratòria atesos en Atenció Primària.
  • 35·300 hospitalitzacions per grip confirmada.
  • 2500 ingressos en les unitats de vigilància intensiva.
  • 6300 morts.

On està la grip ara? Ja no existeix?

Curiós no?  Llavors que fem? ens morim tots? és una conspiració per treure’ns del mig? Ara que tot és covid, què fem els altres? no tenim dret a viure?

Senyors del govern actual. Menys omplir-vos les butxaques a costa dels ciutadans i menys insults entre els uns i els altres, i més preocupar-se i invertir en sanitat, educació i un llarg etcètera… I si no, deixeu pas als que de veritat volen treballar per a tots nosaltres i el país.  Hi ha  molta feina a fer i crec fermament que no esteu a l’alçada de gobernar-nos.

Autora: Mireia PuigAvui, 4 de febrer de 2021 és el dia mundial de la lluita contra el càncer.
Coneix, col·labora i comparteix aquesta organització contra el càncer infantil. La teva ajuda pot salvar vides.

Asociación Contra el Cáncer Infantil
https://donamales.com/
saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular

- Publicitat -