Diumenge, maig 22, 2022
- Publicitat -
Inici Articles Polítics BORRÀS ESBORRA.

BORRÀS ESBORRA.


Si haguéssim de concretar un titular jugant amb les paraules, diria que “Borràs esborra” per donar una idea del que vull comentar.
I veien tantes notícies de submissió d´altres polítics, em centraré en els cent dies de la presidenta del parlament la MHP Laura Borràs.

Ja que us dic jo que d’entrada ha començat bé, i no serà per li deixen fer, que d’entrebancs en té una pila, sinó perquè creu que s’ha de fer.
No sé si la presidència va convidada a no ser la vicepresidència o si com diu ella, va decidir que el lloc més rellevant on ser-hi en aquests moments, era al Parlament. El que sí que sé és, que la Laura Borràs ha vingut per quedar-se i sobretot per ensenyar-nos que es pot fer política, d’una altra manera.

No detallaré les qüestions del dia a dia que la MHP del Parlament Laura Borràs està canviant des de el primer moment que va arribar a la seva nova feina,i que ja ho ha fet en l’article el Quico Sallés a El Mon .

La presidenta amb l’ajuda inestimable de la secretaria segona de la mesa, la diputada Aurora Madaula i amb la nul·la ajuda de la resta de membres de la “taula independentista” estan renovant el parlament. Alguns d’aquests sí que s’han trobat en alguna reunió per parlar i pactar de què “han de vigilar” que JuntsxCat, no entri en combustió davant de les “propostes ideològiques d’esquerra” que proposen els companys polítics també al govern. Però no els veig gaire posats en enfrontar-se ni a la repressió autonomista ni aposar-se al capdavant de la via fora. Ara estan amb el mentrestant…


Mare meva, ara la nova normalitat van “d’espietes de la TIA” també a casa nostra! Com canvien els contes a Catalunya!

Perdoneu que de vegades perdo el fil.


Deia que em centraré en petits/grans detalls d’importància que ha fet la Laura Borràs en aquests tres mesos. Per exemple, ha començat posant a les dones en el lloc que els correspon, que és exactament el mateix lloc que ocupa qualsevol altre ésser humà. Però no per quotes ni de cara a la galeria, la Borràs va de cara.

Després, ha retirat de la primera línia de foc repressor, els lletrats que han utilitzat el parlament per fer política de clavegueres. Sí, han utilitzat les lleis del parlament i la seva sobirania, en benefici de “la unidad de España”, de manera unilateral. I si, és cert, a les espanyes no se’ls castiga, se’ls premia.

La MHP també ha decidit, ja que de moment sembla que els partits independentistes s’estan prenent dos anys sabàtics amb el “tema de posar en ordre i concert al Parlament de Catalunya, detallant les lleis autonòmiques del parlament que ens va donar la Constitució espanyola.
Lleis que com ja hem anat descobrint al llarg d’aquests anys de procés, són tan elàstiques, que donen per inserir a voluntat de jutges i querelles, les noves “opinions” del règim.


De fet, el que crec que està fent la presidenta Borràs, és dissenyar amb pinzellada d’artista, el que diuen les lleis, i no la utilització política que s’ha fet fins ara d’elles.
Tots hem llegit les explicacions d’experts dient que la Constitució dóna fins i tot per fer un referèndum d’autodeterminació. L’estat ho nega, menteix. Recordeu la declaració de l’exconseller Jordi Turull del judici al procés quan va explicar que se’ls estava condemnant per desobeir un cop, allò que feien diàriament i no passa res, els dos partits que han governat Espanya en “Democràcia” des de la mort al llit del dictador Franco fins avui en dia?
Bé suposo que la presidenta ha pensat que mentre no es decideix conjuntament un altra qüestió , ella dins del parlament té una feina ingent, d’exigir rigor i democràcia a parts iguals, i aprendre de com no s’haurà de fer l’assemblea de representants del govern republicà de l’estat català quan toqui.

Els primers efectes directes i visualment gratificants per nosaltres, han estat els de poder gaudir veient als diputats de C´s, els Srs. Martin Blanco i Carrizosa, o la periodista i actual nova diputada Anna Grau, entrar en histèria col·lectiva a la pregunta presidencial de: Sr. o Sra… Per quin article em demana la paraula?
Ara ens fa riure, però ens hauria de fer plorar a tots els demòcrates i sobretot als votants de Ciutadans veure, com els seus polítics, destrossen la constitució que tant diuen protegir, perquè són incapaços de tenir cap projecte per Espanya i menys per una Catalunya que diuen estimar tant.
Per tant el que fa la presidenta i en molt bon criteri és, demostrar la manipulació dels polítics per no respectar les seves pròpies lleis. Això automàticament evidència les mancances ètiques i estètiques també del seu antecessor, l´ex president del parlament de Catalunya i ara flamant conseller d´empresa el diputat Roger Torrent que no va fer absolutament res per intentar mantenir les decisions preses en el govern anterior ara a l’exili, i a la preso. I es va dedicar a tancar finestres perquè no hi pogués entrar ni l’aire, ni la llum de sol, per ordre dels jutges i de la ma dels lletrats del parlament, alguns d´ells del seu propi partit. Accions que llegiran els tribunals europeus com il·legals, i que el president Torrent van ajudar a entorpir, la defensa d’alguns represaliats. I com si fóssim a la #littleSPAIN , l´han premiat en el següent govern en una conselleria a mida

De moment, la Laura Borràs és l’única millor estratègia que ha sorgit de les eleccions del #14F i segurament la Laura estarà d’acord amb mi, en el fet que, si aquest és l’únic càrrec amb fortalesa, disposat a seguir endavant, el guany és minso i la frustració, infinita.

No ho dic jo, ERC està en “ostside” ibèric, la CUP esta una mica perduda i s’està buscant, i els de Juntsxcat estan amb un lideratge transversal que no ajuda. La divisió esta fins al punt que els diputats potents no militants que saben el que es cou, no estan a govern per evitar que els seu mateix partit, no els facin el tap.

Així i tot, felicitats MHP Borràs per esborrar moltes de les clavegueres espanyoles al Parlament de Catalunya.
Tot i que et veig poc acompanyada pels teus com crec que ho hauries d´estar, el full de ruta de la confrontació intel·ligent d’avant la unilateralitat repressora de l’estat, segueix sent la millor estrategia per continuar la ruta a Ítaca. I sería bo i saludable recordar sempre, abans de prendre decisions polítiques, que els votants de JuntsxCat et van escollir a tu, i no a Jordi Sánchez el #14F.

Al final, la força sempre es del poble, i un bon líder ha de saber-la conduir al lloc adient. Laura, tu encapçales aquesta nova manera de fer política. Preparem-nos, per utilitzar-la.


Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes.

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular