- Publicitat -

Avancem??

Aquest va ser el hashtag amb el qual es va presentar el MHP Aragonès en el míting “colauer”, celebrant un any de presidència d’una república efectiva de la Generalitat autonòmica. L’interrogant l’he posat jo per fer-li la pregunta al MHP, tot i que sé la resposta. NO, no avancem president. Hem escoltat un discurs ple de paraules buides, i és tan evident que ERC vol esgarrapar vots dels socialistes que fins i tot Aragonès anava vestit igual que Pedro Sánchez. Potser es compren el vestit al mateix lloc, com tenen un Ivan Redondo/ Sergi Sol, molt semblant (ironia)… Com us deia estava tan mimetitzat que fins i tot li ha copiat el to de veu, que està entre mestre de cerimònies i perdonavides. Però ni el màrqueting li ha servit, a l’Aragonès servicial perquè és un senyor gris, però vestit de blau, de mirada freda, que no transmet res perquè no té res a dir. Una persona que ha hagut de fer la seva trajectòria al seu ritme, fent cas a la família, a poc a poc, estan a tot arreu, sempre servicial, per arribar on és. Però això no el farà mai un líder. De fet, quan el veig em recorda al personal de recepció de l’hotel que et rep quan fas el check-in en el taulell i posen aquella cara de compromís quan veu que tu t’assabentes en aquell moment que l’habitació doble que vas pagar no té les vistes a la platja que vas demanar explícitament.
Es evident també, que el MHP, forma part d’un partit que en la gestió autonòmica abans i durant la pandèmia, han demostrat ser uns incompetents. Exemples? La sanitat, els serveis socials, ensenyament…, Està tot que cau a trossos, i no tot és per falta de diners.
I aquesta incompetència, aquesta buidor del MHP, es reflecteix amb un discurs que si no fos perquè va començar una mica més tard de les 17 h, hagués anat bé per amenitzar la migdiada.

Però no us pregunteu per què pot fer aquest discurs tan incoherent el president Aragonès? Perquè JuntsxCat té temes a resoldre, que farien bé d’arreglar abans de les municipals, si no volen perdre més pistonada. Res a veure amb les ideologies com fan creure alguns. Aquí es tracta de prendre decisions amb un full de ruta específic i definitiu, i alguns només busquen no perdre poder. I això és un forat negre. Tot i que és un partit nou amb 3 vies ideològiques, majoritàriament gent d’esquerra, mal li pesi a molts, i socialdemòcrates, també hi ha alguns liberals. El partit ha de quedar configurat definitivament i no tenir més escletxes. Per què JuntsxCat és o no és un partit independentista amb voluntat de fer? Si no és així només serà una altra secció del processisme que a poc a poc anirà desapareixent. L’espai convergent malauradament ja està agafat per ERC.
També és evident que la Laura Borràs no agrada a una part influent del partit, tot i que no és majoritària a JuntsxCat. Segurament aquesta minoria estaria més còmode amb un expert negociador amb Espanya, que quan arribi el moment, es podria postular com a candidat. No sabem si per continuar fent autonomisme o per crear una autopista nova i ample. El que sí crec és que a Jordi Sánchez li agrada més aquest possible candidat, que la candidata Laura Borràs.

En canvi, la CUP, està out side. Crida molt i actua poc i quan ho fa, es desmarca sempre de qualsevol unitat, per petita que sigui.
I ERC, està fent pesca d’arrossegament i ho arreplega tot, mòmies incloses.
I per això va ser tan evident la buidor d’un escenari, que de fet si se’n descuiden, col·loquen la senyera a l’habitació dels mals endreços, perquè no fes nosa als ulls de qui anava dirigit el discurs, que ni tan sols és al senyor Pedro Sánchez, sinó a l’estat espanyol. Un escenari cru, amb colors indefinits, utilitzant paraules que ja formen part de la falsa Transició espanyola i amb un títol “Avancem” que ni tan sols té força sense un signe d’admiració! Un avancem d’anar fent, però d’anar fent com els crancs, cap enrere, perquè en els últims sis mesos només veiem submissió i rendició. Cap full de ruta ni tan sols autonomista. I un govern de dos partits polítics que s’ensorra i que juguen al joc de les cadires, esperant a veure qui cau primer de l’escenari.
I els votants s’estan emprenyant molt, i és legítim. L’autonomia és morta i cal fer caure el mur de l’immobilisme, amb totes les conseqüències, i tirar pel dret.

Aquests dies ho estem veient com el conseller d’interior d’un govern independentista fa servir el cos policial contra els ciutadans democràtics de #MeridianaResisteix que segurament un dia els van votar, mentre declara als mitjans que la conselleria del govern republicà no utilitzarà la llei mordassa espanyola perquè ells són d’esquerra i bones persones.
Es pot ser més hipòcrites? Si fins i tot han fet bo a Miquel Buch, el conseller del Pdecat!!!

Si us fixeu, les pel·lícules són fidel reflex de la realitat i una bona lliçó la teniu amb el final del show de Truman. De vegades només et queda l’opció d’obrir la porta i veure que hi ha a l’altre costat. Potser el Consell per la república és una bona oportunitat, ho sabrem ben aviat. Si no, només quedarà fer un salt al buit.


Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes.

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular