- Publicitat -
Inici Articles Polítics ARA LAURA, ARA.

ARA LAURA, ARA.

Han passat vuit dies des de les eleccions del #14F i segueixo atenta a les interpretacions polítiques de Junts.cat i en especial a les teves, Laura.

No has guanyat aquestes eleccions per 80.000 vots. Són els que ha malbaratat el PDCAT amb la bruta campanya permesa per Artur Mas, el sistema que diuen voler abandonar i l’Àngels Chacon, i la silent aliada des burgesos catalans.

Per tant per mi això no és cap problema, no en volem més, volem als que volen el mateix i per mi això només és una estadística. Mostra el que passa quan, enmig d’una pandèmia, hi ha un estat represor fent por a la gent perquè hi hagi menys vots i així pugui decantar les majories. I , tot i així el moviment independentista ha tornat a guanyar amb escons i per primera vegada amb vots i ja som més del 50%.

Bé, tot això que acabo d’escriure ho sabem tots i de moment no podem fer-hi res, però tú sí que pot fer-hi una gran cosa: prendre les teves decisions, ser tu mateixa Laura Borràs. Educada com sempre, dir, com has fet sempre, veritats com punys, El partit i la gent et vam triar per  la teva capacitat de liderar el moviment.  i és per aquesta tria que et demano que ens diguis, al moviment, de seguida que puguis, quina direcció ha de seguir Junts. Sense esperar als del nord, els del sud, de terra endins o mar enllà, els que tenen escó o els que en voldrien tenir. Continua estant al servei de qui t’ha triat, Perquè tu saps quin és el camí. 

Entrevista amb Laura Borràs 05/11/ 2019 Foto: Albert Salamé / VWFoto

Has demostrat de sobres que saps deixar de banda la por amb que et voldríen anul-lar. Ignorar el soroll de sabres, els insults i crits de les bancades d´una i altra banda, algunes fa 40 anys que bramen .Prou sabem que ho fan per espantar  per a impedir possibles aliances, per a que res no canviï, encara que hagi variació en els colors dels partits , Tothom ho sap. I tu també, que tens les idees molt clares. Per això, si els que eren companys de viatge avui no hi volen ser, potser ERC, o potser les CUP, doncs que no hi siguin. Potser ells tenen un altre camí preparat que no és el mateix que el que proposa Junts.cat i és tan legítim com el vostre.

Prou t´adones que és el teu moment Laura, i que t´han imputar precisament ara perquè podries fer-los mal. I si ara els vots no han ajudat a tenir la majoria per fer efectiu el projecte, això només és un kit kat mes, en el camí cap a Ítaca…

L’intent goebbelià fet perquè ningú vulgui governar amb vosaltres, inadmissible en un estat de dret, jo el denuncio, denuncio els pretesos companys de viatge que han titllat Junts de dreta xenòfoba. Perquè encara que no s’hagi explicat prou, i potser no se sap, o no es vol que se sàpiga, a Junts l’han votat gent que ve del comunisme, del socialisme, de l’anarquisme i del sindicalisme, així que prou mentides, i prou d’estar engarrotats per por de parlar. Parleu alt i clar i defenseu als vostres companys, cristians, musulmans, negres, asiàtics, etc. part tant dels vostres votants com de la militància de Junts. Aixeca el cap i la veu Laura, estem esperant la teva decisió. Que no t’has pas implicat en política per fer amistats, i dependent de la decisió que prenguis molts d’ells que et deien “companya” ara si no fas el que els convé a elles et diran traïdora o supremacista, d’extrema dreta o vés a saber, però jo t’he sentit dir molts cops que el país i la democràcia que en derivi està per davant de tot. Doncs vinga Laura. Som-hi!

Teniu un projecte potent, ho han dit fins i tot especialistes, Així, doncs, useu-lo tant ajudant el poble, que us necessita, com aportant a l’estratègia de l’exili que funciona.

 Treballeu des d’aquestes dues vessants que és on creix i s’eixampla la base, i si no hi ha cap company de govern o no hi ha cap company pel camí que vulgui fer això, doncs a l’oposició és on millor es pot estar, defensant el que veu assumir en campanya electoral. Els votants i militants t’han votat a tu Laura, i et volem sentir a tu. Jo estic convençuda que faràs el que s’ha de fer, que és complir el projecte de la campanya electoral.

És el teu moment Laura, escolta la gent que et va votar que ara busca a la Laura que encapçala la defensa dels companys de Meridiana perquè no estava d’acord amb el que estaven fent els Mossos. La Laura que quan no li ha agradat alguna cosa encara que ho hagi fet el seu partit, ho ha dit insistentment, sense sectarismes, la Laura que va prometre que la visió d’una dona ho canviaria tot, fins i tot la manera de fer política. I si per complir tot això, cal estar a l’oposició, doncs s’està, que no passa res.

El que el més important no és el que dius en aquesta vida, sinó que ho dius, i un cop donada la teva paraula, ho fas.

És evident que hi ha dues rutes independentistes a Catalunya i és evident que una de les rutes ha decidit anar per lliure. Doncs bé, la manera de fer el desempat és que es faci aquesta ruta en minoria d´ERC amb comuns i amb el suport extern del PSC-PSOE, que es faci immediatament el govern i esperem que facin la seva feina,  que ajudin a la gent i a les empreses que ho necessitin i que ho facin com més aviat millor. I si no ho fan bé, es trobaran a un partit a l’oposició preparat per decidir entre tots, del que ERC ara mateix no en vol sentir a parlar, que és la confrontació intel·ligent fins a assolir la independència de Catalunya.

I com abans t’he dit, no t’escoltis a ningú, tampoc a mi, però he sentit la necessitat de dir-te que el got està mig ple i que el que s’ha de fer és acabat d’omplir-lo del tot i això només ho farem de veritat, si ho feu de debò. Jo crec amb la Laura Borràs, i sé que tot és molt difícil, però si li dius a la gent amb fermesa el que creus que s’ha de fer, els tindràs al teu costat, en el del teu partit i en el procés d’independència de Catalunya. No us allunyeu del poble o al poble ús passarà per sobre.


Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes. Amb la subscripció rebràs capítols de la novel·la Mémé, articles en exclusiva i un resum setmanal.

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular