Diumenge, maig 22, 2022
- Publicitat -
Inici Articles Polítics Aprovar els pressupostos per fer què?

Aprovar els pressupostos per fer què?

Si els partits que governen a Catalunya són independentistes tenen una feina a fer, la independència de Catalunya.
Mentrestant això no vol dir dialogar “in eternum”, s’ha de treballar perquè els ciutadans tinguin com a mínim la certesa de que els passos que es van fent, van endavant en les mínimes condicions i no amb promeses que ens deixin estancats o que vagin endarrere, si no es vol fer el ridícul.

És evident que l’exili amb els eurodiputats (perquè la secretaria general d’ERC ha decidit preocupar-se només de casa seva) estan fent una feina política increïble i judicialment contrastada. Gràcies a ells, Catalunya torna a estar l’en focus polític del cor d’Europa, diguin el que ens diguin els mitjans comprats, i el Consell per la república està fent la seva feina i un cop s’hagi votat l’assemblea de representants, encara tindrà tot plegat, més força.
Però aquí a Catalunya s’han de jugar bé les cartes que tenim, i deixar de fer el préssec.


El PSOE vol els pressupostos? Doncs bé, nosaltres el grup independentista en bloc, hauríem d’exigir a la taula bilateral garanties per escrit i sota la supervisió de qui nosaltres vulguem, perquè tenim el vot determinant. I una reunió de la taula de negociació amb llum i taquígrafs externs i imparcials, de dialogar sobre la independència de Catalunya. Ni autodeterminació, ni amnistia, el primer d’octubre vam votar, i vam guanyar. El referèndum va ser vàlid, per així ho va fer l’estat espanyol estomacant a la gent pacífica que va anar a votar Si, i la que va votar NO, que de vegades ho oblidem.
Si volen verificació de vots, tenen imatges de pallisses brutals a qui només volia votar i que es van poder veure arreu del món.

Si volen pressupostos perquè si no caurà el govern i vindrà el llop com diuen els oportunistes, els he de dir que no trobo cap diferència amb el bipartidisme, l’única diferència que podrien fer de més “l’extrema dreta” és utilitzar a l’exèrcit contra ciutadans pacífics, i que jo sàpiga la guàrdia civil és un cos militar al crit de l'”a por ellos” ja va fer una gran feina enviant a molta gent a l’hospital. Potser és per això que des d’Europa també van saltar les alarmes aquell dia.

Tenim a l’extrema dreta dins de totes les institucions espanyoles O si no perquè permet un cogovern socialista-comunista l’increment del 22% amb despesa militar, quan els teus ciutadans no poden pagar l’estafa de la llum i el gas, ni accedir a un habitatge o a una feina digna?

Volem aquests pressupostos que només beneficien a l’Ibex-35? Que paguin per avançat i amb llum i taquígrafs!

Fem un vot independentista en bloc per demanar màxims. És l’única oportunitat que tenim des de dins per forçar una negociació real.
Si no el que tornarà a passar és que els partits ens vendran exclusivament pel seu benestar que és el que fan quan volen anar dividits.

Per tant qui fa aquestes declaracions està donant per fet que es retira de la Taula de Diàleg sense dir-ho, perquè no es pot aïllar res, no es pot anar dividit tot en parcel·les deixant sense cap força a la Catalunya interior, i deixant aïllada a la construcció de la república des de l’exterior.


Realment és dur veure com les persones amb les quals et vas construir la ideologia des de ben petita, no són més que macarres al servei del sistema. I si, és del meu interès i per això ho he d’explicar perquè també sigui de l’interès de tothom.

I ho hem d’explicar en debats alternatius, en webs independents del sistema, perquè no tenim veu en mitjans hipersubvencionats, que escriuen al vostre exclusiu servei.

Els mitjans són infumables i això no ens beneficia ni tan sols com autonomia. Esteu despullant Catalunya des de dintre, perquè esteu volent construir una #LittleSpain sense pagar cap més preu i no us deixaran tenir ni la #GranJulivert.

Recordo encara quan veu recular de cara al públic, abans del 21D de 2018 quan veu dir: “ni una persona més a presó”.
Avui tenim més de 4.000 imputats i alguns amb el vostre consentiment.

Sóc pacifista però no idiota, i estic ben farta de ploramiques i de renúncies, vull gent al capdavant que lluiti pel poble, i no per interessos partidistes.
I ara no només estem permetent no avançar, sinó que qui ens dóna les ordres en nom de la independència, permet que mentrestant qui ens oprimeix ens robi el que ens queda d’autonomia. Ens estem deixant trepitjar la nostra pròpia llengua, perquè no voleu donar suport a la causa justa, com a minoria nacional oprimida, sense cap mena de rubor ni vergonya, fent que tornem a quan jo era petita i només parlava català a casa, i ara ho he de veure en les meves nétes.

Els pressupostos són només la punta de l’iceberg, però ja sabem tots quant de mal li va fer la punta, al Titanic.

No sé quan despertarà la gent, però prepareu-vos perquè quan això esclati serà una explosió més impressionant que el volcà de la Palma. I ja sabem que fa la lava.

I no podem amagar per més temps el frau que són els pressupostos generals de l’estat, pel que fa la Catalunya autonòmica. Una mentida explicada mil vegades per polítics espanyols com Pedro Sánchez o catalans com Pere Aragonès, i certificada per Albiach o Assens.

Per això una de les raons primordials d’exigir la independència de Catalunya és per poder gestionar els nostres recursos i impostos, com un estat lliure.


Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular