Diumenge, gener 23, 2022
- Publicitat -
Inici Articles Llengua #LaLlenguaNOEsToca.

#LaLlenguaNOEsToca.

És igual a quin partit voto, o he votat. Em considero part del 52% que governa, o permet el govern de la Generalitat i puc dir que no vull que el meu vot segueixi governant aquesta estafa.

No només perquè no esteu fent res del que veu prometre com a majoria independentista, sinó que sou uns ineptes com a autonomistes.
Un cop veu tenir a la mà els nostres vots, veu fer pactes a anys vista, quan veníem de fer les coses amb un referèndum i divuit mesos, i on vam eixamplar la base més que mai. En lloc d’això us esteu dedicant a viure del sistema autonòmic sense ser capaços ni de posar-vos d’acord en el fet que l’estat espanyol no ens segresti la llengua. Recordem que fa anys que ens roben els diners, i aquí seguim.


No sé si tots els presos polítics vau signar la rendició o si van ser decisions individuals, però ara mateix tant se me’n dona. Com també m’és ben bé igual si s’està creant o no una via per reconduir la unitat. El fet és que anem perdent llençols a cada bugada, de manera esfereïdora. No només no defenseu la Generalitat, ni les institucions, sinó que esteu abandonant als drets dels ciutadans que us van votar. Ens estan discriminant a les escoles, a les botigues, allà on hi hagi una persona que diu no entendre el català, els catalanoparlants hem de canviar la nostra llengua sota l’acusació de què si no ho fem, som supremacistes, i vosaltres no feu res per defensar la llengua, ni a nosaltres. Hem passat de fer-nos pinya en tot, a què ens acusin de terroristes per fer-ho. Avui en dia, fa por portar qualsevol distintiu en llocs on ens haurien de defensar les forces de seguretat públiques i privades i sembla més que en posem una diana perquè ens insultin perquè nosaltres som indesitjables i ells tenen el permís dels jutges.

Fa 7 anys teníem la força perquè almenys anàvem junts, i és cert que en el 2014 o 2015 les coses entre els partits no anaven bé, i es pot entendre, però la Generalitat estava menys o menys sencera. El que ja no s’entén és que no us poseu d’acord per anar endavant i estigueu tots 3 partits polítics d’acord en desprestigiar els vots que us vam donar i en permetre que la Generalitat i els nostres serveis públics es vagin desintegrant a canvi que us quedeu hegemònicament les engrunes del que quedi. No parlo de persones individuals que segurament estan fent molt bé la seva feina autonomista, estic parlant del conjunt de la situació. Que coi esteu fent amb la Generalitat??? A Catalunya no hi ha justícia, ni drets, ni protecció als drets fonamentals. Però si ens estan retallant la llengua, i sou incapaços de fer res!! De fet una cosa si veu fer. Veu declarar davant el TS amb espanyol i els vostres advocats van fer la seva feina també en espanyol, amb la llengua de l’amo.
I no és cert que no es pot fer ara quelcom amb el tema del segrest de la nostra llengua. Aquí us deixo unes quantes piulades de l’advocada Teresa Rosell, que ho explica molt bé:

Deixeu de prendre’ns el pèl tots els partits polítics, i feu el fotut favor de fer el que us vam demanar. Si no, crec que molts independentistes seran incapaços de tornar-vos a votar. Molts perquè no tenen temps per perdre, ja els heu enganyat en tres convocatòries i no són Sant Pere. Ells i elles moriran abans que vosaltres mogueu un sol dit per aconseguir-ho. Moltes d’aquestes persones van néixer en guerra o postguerra i us han votat, i moriran veient que tot pel que van lluitar, no ha servit per res.
És molt trist veure que és més català l’informatiu de la 2 que el TN de TV3. I és patètic constatar que jo vaig començar a estudiar català unes hores a l’institut, i quaranta-dos anys després a la meva néta, se li estan retallant les seves hores de català a l´escola perquè un govern de majoria independentista no només no fa efectiva la independència, sinó que ni tan sols defensa la llengua pròpia, davant l’abús de la judicatura.

Això sí, es limiten a plorar, i plorar molt. Han après que #PlorarComUnaBleda els ha donat vots, i protestar sense actuar com fan els altres dos, també. Així tots poden seguir gestionant l’oficina de la Moncloa, al nord-est d’Espanya.

Però la línia vermella pels ciutadans s’acosta, no sé on tenim el límit, el que sí que sé és que els partits polítics si no els aturem, ho arrasaran tot. Ens esteu afeblint de manera conscient i si hi ha algun personatge polític decent que sap que el que dic és cert, hauria de fer un pensament. Serem amb ell o ella, que no tingui cap dubte. En Josep Costa és un exemple. Però ha arribat el momentum de decidir si esteu amb el partit o amb el poble i la veritat. La ferum sura per les nostres clavegueres des de fa molts dies i és inevitable una neteja d’intencions a fons.

La moció de confiança pactada entre ERC i la CUP del 2023 queda molt lluny i és obsoleta.

Tots sabem perquè. Ho estem veient a BCN, com un polític és capaç d’arrasar amb tot i el partit que hauria de salvar el país li està donant cobertura, per pur partidisme, i li seguirà donant. Imagineu que pot passar del 2021-2023 amb la mateixa inèrcia. No quedarà res.

I unes altres eleccions no modificarien gaire un mapa polític centrat en els líders, on el votant no sap ser crític ni fer autocrític. Aguns poden estat farts i si se segueix badant o apuntalant hegemonies, pot aparèixer ben aviat la pèrdua de la majoria independentista, per fàstic i avorriment dels ciutadans en vers la política, que també podria passar.
Volent tenir-ho tot, ho podem perdre tot.No estigueu tan segurs dels ciutadans i les enquestes a la carta, perquè un dia podeu tenir una sorpresa. No seria el primer cop que un “incident involuntari” fa canviar les majories programades.

Qui marxi avui del joc de les cadires, pot ser que acabi sent el president o la presidenta de la Catalunya lliure i els polítics que segueixin aquesta decisió, el seu govern. Però per això cal tenir el que cal tenir, i no són llàgrimes, ni rutes màgiques.

La foscor s’acosta i no la dur només l’extrema dreta. La duen éssers egoistes que segueixen jugant amb els desitjos de qui vol viure i governar-se com el que és, un català lliure.


Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular

- Publicitat -