Diumenge, gener 23, 2022
- Publicitat -
Inici Articles Víctimes A la recerca d'una PCR.

A la recerca d’una PCR.

Al final les coses les estem fent així, perquè l’administració que ens porta avisant de la 6 onada torna a fer-ho tard i malament.

Aquí els partits importen poc perquè la ineficàcia és global tant a Catalunya com a Espanya. De moment, aquí a casa nostra, tant ERC com Juntsxcat, pateixen del mateix mal, xerrar molt i fer molt poc. De la CUP no en puc dir res, perquè suquen de tot arreu, però no s’impliquen en res, i així poden anar dient que no a tot, i donant lliçons sense ser-hi.
La història que us explico segur que li estan passant a moltes persones ara mateix, i, per tant, es trobaran en la mateixa cruïlla que el meu personatge.

Una ciutadana es fa una PCR i dóna positiu, llavors tant si se l’ha fet en una farmàcia, en el CAP o en urgències, els resultats passen a la base  de dades de CatSalut, des d’on avisaran al subjecte positiu perquè doni les dades dels possibles contagis estrets que hagi tingut.

Fins aquí bé, el problema bé quan saps que pot ser un possible positiu i sense esperar a saber si l’administració t’ha posat en la llista de trucades perquè et facis un PCR, et poses en marxa.
No et preocupes tant per tu sinó que pateixes pels contactes que tu has tingut sense saber que podies està contagiat després de la trobada amb la persona que ha donat positiu. Ets una persona responsable de la situació i vas a la primera farmàcia que ja et diuen que estant esgotat tots els testos d’antígens i la PCR, i que com és cap de setmana l’única solució possible és que vagis a urgències i penses,” si sóc positiu aniré infectant i si no ho sóc, i m’estic aquí molta estona potser ho acabo estant”, i decideixes marxar cap a casa. Dilluns truques a les farmàcies més properes al teu domicili, i totes et diuen que no tenen, que est tot col·lapsat, i que les empreses subministradores estan sota límits i llavors sense pensar-t’ho massa vas directe al teu centre de salut i demanes que et facin una PCR perquè has estat en contacte estret amb un positiu i et diuen que no, que el protocol és que la persona que ha donat positiu, passi una llista en noms i cognoms de persones amb las que has estat amb contacte estret les últimes 24 h. Un llistat que segons quines feines o el tipus de transport que utilitzi, pot ser interminable. Li diuen també, que ja li trucaran si l’administració ho creu necessari. Ella amb cara incrèdula li diu a la recepcionista:
I així que faig ara senyoreta, vida normal? Resposta ràpida, si, vida normal.

Han passat 3 dies i la senyora troba una farmàcia que té PCR i li fan la prova, amb el resultat de negatiu.
Perfecte? Pregunta la senyora amb un to més d’humor.
No!, li diu la dependenta!! “Si li truquen del CAP, i li diuen de fer-se una altra PCR, “vostè se la fa, que de vegades, si et fas la prova en les primeres 24 o 48 h dona negatiu, però després en un altre prova uns dies més tard, podria donar positiu.

Aquella senyora va marxar de la farmàcia molt angoixada, perquè ella havia de seguir anant a treballar amb tren, on els fluids en un vagó ple de gent són molt estrets. Tampoc sabia si havia d’avisar a la feina, perquè de fet no sap si està o no contagiada i està intentat protegir a la seva família i les seves feines, fins al punt de gastar-se 10,20€, que ja no té a la butxaca- per una prova senzilla, amb un resultat que li diuen que potser no serà definitiu, i que seria bo repetir la prova, en uns dies.

Estem en la 6 🌊 i tots hem après el protocol de la Covid-19 quasi de memòria i, per tant, és inexplicable que cap de les dues conselleries hagin seguit sense la fer la previsió de material i de personal perquè aquesta anècdota sanitària no sigui ara mateix, el pa de cada dia.

Després ens demanen explicacions mentre ens retallen llibertats, no per ser més eficaços, sinó potser perquè no ho siguem.
Una última cosa, el Parlament està per fer lleis i legislar i trobo imperdonable el preu de les PCR. El preu hauria de ser mes baix que el del cafè del bar del Parlament, que segurament es prenen tots els diputats de tots els partits polítics.

Aquestes manca de mesures ataquen directament a les classes socials més desfavorides, i al final només acabem rebent lliçonetes en forma de rodes de premsa dels governs de torn, incapaços de fer bé la seva feina, mentre paguen els plats trencats els mateixos, els que menys tenen!!!

Ja no els demano als polítics que governin com si ja fóssim independents, els demano que almenys facin bé la feina dins de l’autonomia “que nos hemos dado entre todos” i tenir a la població etiquetada amb un QR al front pero fora de l’abast del contagi pel preu de les proves, i la manca de material, és un servei tercermundista, o pitjor, un estat col·laboracionista, amb qui ara ja forma part, del poder del mon.Ajuda’ns a continuar treballant. La teva ajuda ens permet continuar escrivint.

Fes-te subscriptor premium (Aquí)  per 3€/mes.

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular

- Publicitat -