Divendres, gener 28, 2022
- Publicitat -
Inici EmRespons #EmRespons #EmRespons? - Robert Manrique

#EmRespons? – Robert Manrique

Em dic Robert Manrique Ripoll, tinc 57 anys, i estic casat amb l’Esperança des de el gener de 1983 amb qui vaig tenir 2 fills. El 19 de Juny de 1987 quan treballava a la carnisseria d’Hipercor i els meus nens tenien 2 anys i l’altre 10 mesos, vaig ser víctima invàlida de l’atemptat d’ETA. I ara sóc assessor de UAVAT i avi de bessons de 2 anys i un altre en camí.

No et faré preguntes retòriques ni vull respostes de manual, si estás d’acord comencem…

1)Vull que em diguis 3 conceptes que creus importants per el futur del món

  1. RESPECTE  A LA PLURALITAT IDEOLÒGICA
  2. RESPECTE  A LA DIGNITAT
  3. JUSTICIA I EQUILIBRI SOCIAL

2) Tant si ets jove com si ets adult, en què creus que et beneficia aquesta etapa de la teva vida que estàs vivint i què diries que aporta a la teva comunitat?

Amb 57 anys ja porto més de mitja vida (des de 1989 que tenia 26) dedicat a intentar canviar la realitat social d’un col·lectiu que ha patit molt i que, malauradament, ha estat utilitzat per polítics sense escrúpols en el seu propi benefici.

3) En quin pla material, psíquic i psicològic poses l’amor

En el pla material crec que és una conseqüència de la bona relació entre les persones i si parlem de l’amor físic, evidentment amb la parella i la família més propera.  En l’àmbit psicològic ,és important donar i rebre amor i estimació per tenir una tranquil·litat mental el més normal possible

4) Tu que estàs entre el passat i el futur, que els hi diries als teus avantpassats i els teus descendents?

En els avantpassats els agrairia tot el que van assolir en matèria de benestar social i de llibertats. I en els que vinguin els demanaria que treballessin per fer la vida el mes senzilla possible a la resta de la gent, els intentaria ensenyar el que vol dir la paraula empatia.

5) Entre tu i jo, ets feliç?

Si ,en la immensa majoria del temps. Potser el fet d’haver sobreviscut a un atemptat i haver vist la llum al final del túnel em fa sentir coses que per altres poden ser insignificants. No sóc feliç quan veig o pateixo injustícies però em fa estar content el fet de lluitar per canviar-les.

I la pregunta opcional és:

6) Quina pregunta vols que et faci, i que ningú t’ha fet potser per la por a la teva resposta?

Hi ha moltes però com que estem de bon rotllo… molta gent em pregunta per què estic tan involucrat en la tasca que estic fent fins i tot per gent que no conec. La resposta és molt senzilla: si jo hagués mort a Hipercor,  esperaria que algú fes quelcom per la meva dona i els meus fills petits i la resta de la família. Això és el que intento compensar amb la meva feina. Si ho puc fer jo, per què no fer-ho?

saralidiaester
Sara-LidiaEster
Escriptora per la República de Catalunya. A dia d’avui em considero comunicadora de la vida i escric tot allò que penso sense pèls a la llengua.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

El més popular

- Publicitat -